Menu

Teleurstellende nederlaag voor darters Marsdijkhal 1

marsdijkhal1dcDe darters van De Marsdijkhal 1 hebben dinsdagavond een pijnlijke nederlaag in de eredivisie geleden. Thuis werd met 6-3 verloren van Groet’n uut Borger.

Na de 9-0 overwinning een week eerder in de beker was het vertrouwen bij de koploper in de eredivisie groot. Maar tegen de gasten uit Borger liepen de Assenaren vanaf het begin achter de feiten aan.

In de beginfase van de openingswedstrijd leek Marcel Bos op weg naar een eenvoudige zege, maar zijn dubbels lieten hem in de steek. Dennis van der Ende profiteert hiervan optimaal en maakt 0-1. Frank Andringa kan daarna gelijkmaken, maar komt geen moment in de wedstrijd. Dit wordt door Peter Bos van Borger afgestraft. Vervolgens lukt het Armando Slotboom om voor De Marsdijkhal de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar Peter Marissen kan hier geen vervolg aan brengen: 1-3.

De koppelpartijen, waar de darters van De Marsdijkhal dit seizoen uitmuntend scoren, moeten de ommekeer brengen voor de Assenaren. Maar ook dit loopt moeizaam. Het duo Slotboom/Andringa kan onvoldoende een vuist maken tegen het Borger koppel Van der Ende/Bos. In hun tweede partij zijn de rollen omgedraaid. Nu zijn Slotboom en Andringa duidelijk de bovenliggende partij. 

Met een 2-4 op het scorebord lijkt een zege voor de thuisclub nog mogelijk. Helemaal nadat de Peter Marissen en Yannick van de Reijen de achterstand terugbrengen naar 3-4. Dit tast echter het zelfvertrouwen van de gasten uit Borger niet aan. Met een 2-3 zege in de vierde koppelpartij zetten zij De Marsdijkhal op een onoverbrugbare achterstand: 3-5. 

In de afsluitende teamgame kunnen de Assenaren de schade nog beperkt houden. Met een 180 score van Van de Reijen lijkt dit ook mogelijk. Toch zijn het de gasten die uiteindelijk deze partij naar zich toe trokken. 

Ondanks de 6-3 nederlaag kan Marsdijkhal 1 drie punten aan het puntentotaal toevoegen. Daarmee blijven de Assenaren koploper in de eredivisie.