Drie punten voor Sudosa-Desto in Sint Anthonis

Afgelopen weekend was het tijd voor de tweede competitiewedstrijd van de tweede helft van het seizoen. Deze week stond tegenstander SOMAS/Activia Dames 1 op het programma. Eerder in de eerste competitiehelft hebben de ploegen al tegen elkaar gespeeld in sporthal Olympus, waarna SOMAS/Activia er met de winst vandoor ging. Deze keer reisden de dames van Visser Assen/Sudosa-Desto af naar Sint Anthonis.

De wedstrijd begon met de volgende starting six: Danique Aardema, Manon Torenbeek, Maureen van der Woude, Paula Boonstra, Kirsten Wessels, Eline Mosselaar en libero Danique Hamming. Waar normaal Mark Afman als hoofdcoach aan de kant staat, nam Stefan van der Veen, die normaal assistent-coach is, dit over in verband met ziekte van Mark Afman. Desondanks deze verandering, wist de ploeg uit Assen gefocust te beginnen en dit de hele set vast te houden. Door de hoge druk van Visser Assen/Sudosa-Desto kwam de thuisploeg er niet uit en maakten zij veel fouten. Hier konden de Assenaren van profiteren en wisten zo de eerste set binnen te slepen.

In set twee wist Activita langer in het spoor van de gasten te blijven. De stand liep gelijk op tot 17-19, waarna Manon Torenbeek een goede bal plaatste en daaropvolgend twee sterke serves leverde wat zorgde voor een 17-22 voorsprong voor de Assenaren. De ploeg gaf deze set dan ook niet meer uit handen en won deze met 17-25. Na de twee ruim gewonnen sets, kwamen de dames uit Assen met 4-0 achter. Toch bleven ze rustig en konden ze de focus herpakken wat resulteerde in een 9-9 tussenstand. Hierna liep Visser Assen/Sudosa-Desto langzaam weg bij de thuisploeg SOMAS/Activia. Bij een tussenstand van 19-24 in het voordeel van de ploeg uit Assen, wisten zij het laatste punt maar moeilijk te scoren. De thuisploeg wist nog 4 punten achter elkaar te scoren waardoor de tussenstand nog naar een spannende 23-24 werd geleid. Maar na deze reeks wist Kirsten Wessels het winnende punt voor Visser Assen/Sudosa-Desto te scoren en wonnen ze de wedstrijd met een overtuigende 0-3.

Ondanks de verloren wedstrijd eerder in het seizoen en verandering aan de zijlijn hebben de coach en de speelsters een goede prestatie geleverd en 3 punten meegenomen naar Assen.