Derde plaats voor Sudosa-Desto door winst in Utrecht

Na een periode van rust begon Visser Assen/Sudosa-Desto ds1 aan een nieuwe reeks wedstrijden. Zaterdag stond de eerste wedstrijd van 5 wedstrijden in 15 dagen op het programma. Dames 1 reed naar Utrecht om het op te nemen tegen VV Utrecht.

Om 20.00 klonk het eerste fluitsignaal. Danique Aardema, Paula Boonstra, Manon Torenbeek, Kirsten Wessels, Maureen van der Woude, Eline Mosselaar en Danique Hamming stonden in de basis. Een gespannen begin, waar beide teams gelijk op gingen. Door een stabiele passing kon Danique Aardema haar middenaanvalsters goed bedienen. Ook Paula wist ik deze set haar punten te scoren. Boven de 20 punten sloeg Visser Assen/Sudosa-Desto een gaatje en trok het team uit Assen aan het langste eind met 20-25.

In de tweede set begonnen dezelfde mensen in het veld. Echter, keek Visser Assen/Sudosa-Desto meteen tegen een achterstand van 4-8 aan. De passlijn had moeite met de services van Utrecht. Ook de aanvallers kwamen lastig langs de blokkering van Utrecht. Romee Veenstra en Lynn van Mill kwamen nog in het veld, maar konden de achterstand helaas niet ombuigen. Via 16-10 en 21-15 bleef Utrecht op een ruime voorsprong. Assen verloor de set met 25-21.

In de derde set startten dezelfde meiden als in de eerste twee sets. Deze set begon het team uit Assen met een ruime voorsprong: 4-8. Utrecht kwam nog knap terug tot 16-15 en 20-21. Beau de Vries kwam in het veld voor Danique Aardema en Lynn van Mill kwam er in voor Manon Torenbeek. De passlijn had de service van Utrecht beter onder controle dan in de eerste set, waardoor Beau het spel goed kon verdelen. Het bleef erg spannend, maar Visser Assen/Sudosa-Desto trok met 23-25 aan het langste eind van de derde set. In set vier mochten Lynn en Beau blijven staan. De Assenaren keken, net als in set 2, meteen tegen een achterstand aan van 8-4. Via 16-10 werd dat verschil nog groter. Danique Aardema kwam terug het veld in voor Beau en Mare van Vliet ging er in voor Eline Mosselaar. Visser Assen/Sudosa-Desto vocht zich knap terug in de set. Het team haalde alle ballen van de grond en scoorde via de blokkering veel punten. Op een stand van 23-21 kwam Eline Mosselaar terug het veld in voor de service. Met veel druk wist zij twee punten te scoren. Op 23-23 pakte Maureen een blok, waardoor het team uit Assen op matchpoint stond. Eline serveerde, de pass was de scherp en Maureen maakte hem in 1x af: 1-3 winst voor Visser Assen/Sudosa-Desto ds1! En daarmee een voorlopige tweede plek.

Het team heeft een korte periode om te herstellen, want komende woensdag spelen zij in Assen tegen Sliedrecht Sport ds1 om 19.30 uur. Wederom een enorm belangrijke pot. Wees uitgenodigd om het team naar de overwinning te helpen.