Sudosa-Desto staat in de halve finale van de Nationale Beker

Dinsdagavond speelde Visser Assen/Sudosa-Desto DS1 de kwartfinale van het Nationale Bekertoernooi. Om 15:00 uur ‘s middags vertrok de uitploeg naar Sliedrecht om het daar op te nemen tegen het tweede damesteam. Door wat file kwam de ploeg uit Assen na een lange reis van ongeveer 3 uur aan in Sliedrecht. Snel werd er ongekleed en voorbesproken, en om 19:30 uur klonk dan het eerste fluitsignaal.

De wedstrijd begon met Danique Aardema, Kirsten Wessels, Maureen van der Woude, Paula Boonstra, Lynn van Mill en Mare van Vliet. Vanaf de eerste set was te zien dat Visser Assen/Sudosa-Desto de betere ploeg was in deze wedstrijd. Nadat het eventjes gelijk opging in de eerste set, pakten de gasten een dikke voorsprong. Een goede service serie door onder andere Danique Aardema en scherpheid aan het net zorgden ervoor dat de ploeg uit Assen de eerste set royaal won met 25-13. De tweede set had een beetje hetzelfde verloop. De twee teams gingen in de beginfase van de tweede set gelijk op, maar daarna pakte Visser Assen/Sudosa-Desto weer een voorsprong. De ploeg uit Assen had het spel onder controle en Sliedrecht DS2 had weinig te vertellen. Een goede service en verschillende blokpunten zorgden ervoor dat de uitploeg ook de tweede set won met 25-17.

De derde set begon de ploeg uit Assen wat minder scherp. Veel foutjes en slordigheden zorgden ervoor dat de twee teams in deze set lang gelijk op gingen. Na het verliezen van 3 matchpoints, wist Visser Assen/Sudosa-Desto uiteindelijk ook de derde set te winnen met 25-22.

Dit betekent dat de ploeg uit Assen door is naar de halve finale van de Nationale Beker! Niet het beste niveau werd neergezet, maar het was voldoende om deze overwinning mee te nemen naar Assen. De tegenstander komt uit de wedstrijd tussen AVV Keistad en Apollo uit Borne. Zij spelen donderdag 24 januari tegen elkaar. Komende zondag speelt Visser Assen/Sudosa-Desto een belangrijke wedstrijd in de reguliere competitie tegen Peelpush DS1 voor een plekje bij de top 4. Om 15:30 uur zal het eerste fluitsignaal klinken in het verre Meijel.