Te koop in Assen: grote stadsvilla met uitzicht over De Vaart

Te koop in Assen: grote stadsvilla met uitzicht over De Vaart

In hartje centrum ligt deze indrukwekkende stadsvilla direct aan de Vaart. Dit monumentale pand dateert oorspronkelijk uit 1875 maar is een aantal jaren geleden verbouwd. Thans is dit pand in gebruik als kantoorruimte maar de bestemming van het pand is wonen.

Hier kunt u een fantastisch, royaal gezinshuis maken. Alle geneugten van het geliefde stadscentrum van Assen vindt u letterlijk om de hoek en u geniet van het mooie uitzicht op de Vaart. Dit monumentale herenhuis heeft allure, grandeur en comfort; alles dat het wonen in zo’n huis een feest maakt!

Door de indeling zijn vele gebruiksmogelijkheden voor dit fraaie herenhuis geschikt; Prettig royaal wonen, wonen/werken, wonen met meerdere generaties, mantelzorg. Ook een au pair of verzorgende in huis is uitstekend mogelijk. De bovenste etage is thans in gebruik als bergruimte maar zou hier voor aangewend kunnen worden.

Ideaal is de mogelijkheid om via de zij ingang te parkeren op eigen terrein. Via de zij inrit naast de woning kunt u ook de afsluitbare tuin/binnenplaats bereiken. De bereikbaarheid via de A28 is zeer goed. U rijdt de Vaart af en u bent direct op de uitvalswegen richting Groningen (20 minuten) en Zwolle (50 minuten).

NAAR BINNEN
Indeling: Statige entree, voorportaal, stijlvolle centrale hal met marmeren vloer. De living en suite met visgraatparketvloer en schouw met uitzicht over de Vaart. Vanuit de centrale hal bereikt u de kelder en het toilet.
De woonkeuken is uitgevoerd in een lichte kleurstelling. Aan de zijkant is nog een prettige ruimte die uitkijkt op de binnenplaats en uitstekend dienst zou kunnen doen als kantoorruimte of als bibliotheek of tv kamer. Voorts vinden we op deze verdieping een toiletruimte met fontein en diverse bergkasten.

NAAR BOVEN
Op de eerste etage zijn vier royale slaapkamers (respectievelijk 24, 22, 23 en 14 m2) gesitueerd. De twee slaapkamers aan de voorzijde zijn thans samengevoegd zodat een grote master bedroom is ontstaan met openslaande deuren naar het balkon. Er is een badkamer voorzien van toilet, douche en wastafel aanwezig. Deze badkamer zou eenvoudig vergroot kunnen worden.

De tweede etage is thans in gebruik als bergruimte maar kan geschikt gemaakt worden voor wonen. De gehele woning is onderkelderd.

Zie: funda.nl/koop/assen/huis-42974472-vaart-nz-6

Tiplijn