Sudosa-Desto wint van Peelpush op jacht naar A-poule

Afgelopen zondag nam Visser Assen/Sudosa-Desto D1 het op tegen Peelpush D1. De wedstrijd vond drie uur verderop plaats, in Meijel. Het eerste fluitsignaal klonk om 15:30 uur, waarna het tot halverwege de eerste set gelijk op ging tussen beide teams. Met veel blokpunten en weinig fouten wisten de meiden uit Assen de eerste set met 21-25 naar zich toe te trekken.

Deze lijn trokken ze door en ze konden door een serve serie van Manon Torenbeek op een 0-12 voorsprong komen in de tweede set. De set viel dan ook niet meer te redden voor Peelpush. Sudosa-Desto bleef netjes spelen en weinig fouten maken. Zo wonnen ze de tweede set met 9-25.

Na zo’n dikke overwinning in de tweede set, gaf Peelpush zich in de derde set nog niet zo makkelijk gewonnen. Met een paar nieuwe speelsters in het veld, leek het opeens allemaal goed te lopen aan de kant van de meiden uit Meijel. En ondanks dat de Assense nog 19-22 voor stonden, was Peelpush de meiden in het groen met 25-23 te sterk af. En moest er nog een set gespeeld worden.

Visser Assen/ Sudosa-Desto stond weer op scherp, want elk punt in de strijd om de A-poule is van belang. En hoewel het tot 9-9 gelijk op ging, hebben ze laten zien wat zij waard zijn. Deze set werd heel keurig uitgespeeld en werd met 13-25 gewonnen. En zo eindigde de wedstrijd in een 1-3 winst voor Visser Assen/Sudosa-Desto Dames 1.

Volgende week neemt Visser Assen/Sudosa-Desto Dames 1 het op tegen Draisma Dynamo Dames 1, om 20:00 uur in Apeldoorn. Dit is de laatste en beslissende wedstrijd in de eerste helft van de competitie.