Afgelopen zaterdag speelde maar liefst 3 teams in Apeldoorn. Er was veel publiek uit Assen aanwezig bij de wedstrijden wat zorgde voor een echte Sudosa sfeer in de hal. Dit heeft een positieve manier bijgedragen aan de uitslag.

Visser/Assen Sudosa-Desto dames 1 verliet de sporthal Omnisport in Apeldoorn met de winst. Via de setstanden 20-25, 25-11, 23-25 en 24-26. De eerste set ging prima en er werd hard gewerkt in de verdediging. De tweede set lieten de dames van Visser Assen/Sudosa-Desto zich verassen en verloren ze met 11-25 van Draisma Dynamo. De twee daarop volgende sets waren heel wat spannender. De 22-21 voorsprong van de thuisploeg in de derde set draaide Sudosa-Desto om naar 22-24 waarna op de side out werd gewonnen. En de 22-20 in de vierde set werd 22-23, 23-24 en 24-25, waarbij Sudosa-Desto aan het langste eind trok en de wedstrijd won.

Met de 3 punten die de meiden zaterdag hebben gehaald staan ze nu op de 2e plek in de competitie. De reguliere competitie is hierbij afgelopen. En Sudosa-Desto start hiermee als 2e in de A-poule om het kampioenschap.

Voordat ze starten aan de A-poule staat zaterdag 10 februari de halve finale van de Nationale Beker nog op het programma. De tegenstander is Apollo 8 uit Borne. De wedstrijd start om 18.00 uur in de Veste in Borne.