Nipt verlies voor Sudosa-Desto tegen Zwolle in A-poule Michelle Liefers

Nipt verlies voor Sudosa-Desto tegen Zwolle in A-poule

Afgelopen zaterdag speelde Visser Assen/ Sudosa-Desto tegen Djopzz Zwolle Topvolleybal. Visser Assen/ Sudosa-Desto staat inmiddels derde in de A-poule en Zwolle staat hier een plek onder. Dit beloofde van tevoren al een topwedstrijd te worden van 2 teams die erg aan elkaar gewaagd zijn. Dit bleek het geval.

Visser Assen/ Sudosa-Desto begon met Maureen van der Woude en Eline Mosselaar als hoofdblokkeerders, Paula Boonstra als diagonaal en Danique Aardema op spelverdeling. De passlijn vormden Manon Torenbeek en Kirsten Wessels als passerlopers en Danique Hamming als libero. De ploeg van Mark Afman begon de wedstrijd sterk en kwam snel op voorsprong. Ze hadden de leiding in de eerste set, maar door een kleine dip boven de 20 punten lieten zij deze set lopen en gaven het team uit Zwolle een 0-1 voorsprong. Passend kwam Visser Assen/ Sudosa-Desto goed uit de verf en namen ze in set 2 weer de leiding. De handen van de lange midspeelster uit Zwolle werden goed gebruikt en hierdoor wisten de Assenaren set 2 naar zich toe te trekken. Ook in de derde set werden er mooie ballen gescoord. Danique Hamming haalde de ballen van de grond en bij Zwolle vonden een aantal wissels plaats. De servicedruk op de libero van Zwolle zorgde voor mooie series.

In de vierde set kantelde de wedstrijd weer in het voordeel van Zwolle. Zwolle had ook veel servicedruk waardoor de series nu de andere kant op vielen. Dit zorgde voor een dubbele wissel aan de kant van Visser Assen/ Sudosa-Desto, en een wissel van de passlijn waar Romee Veenstra inviel voor Kirsten Wessels. De Assenaren kwamen nog terug en herstelde zich aardig van de gekregen klappen. Toch zorgde Zwolle voor 2-2 in sets en dus voor de tiebreak. Visser Assen/ Sudosa-Desto zorgde voor een 2-0 voorsprong in de set die maar tot de 15 punten zou gaan. Toch kwamen ze snel op een 3-6 achterstand waardoor Afman Lynn van Mill als wissel inzette. Toch wisselde Zwolle van veld met 8 punten op het scorebord. Visser Assen/ Sudosa-Desto vocht nog hard door tot het laatste punt maar helaas was dit niet genoeg. Djoppz Zwolle Topvolleybal ging er met de winst vandoor.

Dit betekent dat Zwolle twee punten uit dit duel overhoudt, en Assen slechts één punt. Hiermee staat Visser Assen/ Sudosa-Desto nog steeds op de derde plek in de A-poule. Ze hebben nog altijd 1 punt meer dan Zwolle. Aanstaande zaterdag nemen de dames van Visser Assen/ Sudosa-Desto het op tegen Sneek. Dit beloofd weer een topper van een wedstrijd te worden die de competitie weer kan veranderen. De wedstrijd start om 20.00 uur in Sneek.

Tiplijn