Tweede plaats voor Sudosa-Desto na overwinning in Borne

Tweede plaats voor Sudosa-Desto na overwinning in Borne

Afgelopen weekend stonden de dames van Visser Assen/ Sudosa-Desto D1 tegenover de nummer twee van de competitie, Apollo 8. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams die meedraaien in de top.

Mark Afman prees zijn team voor de indrukwekkende prestatie. "Ik moet mijn ploeg een compliment maken voor de wijze waarop ze Apollo 8 hebben bestreden. De eerste set verloren we helaas, maar daarna begon het aan onze kant steeds beter te draaien na wat tactische omzettingen. Daarmee legden we de basis voor de latere overwinning." De eindstand van 25-18, 21-25, 19-25, 21-25 weerspiegelt niet de eenvoud van de zege, zoals Afman benadrukte.

In de laatste set was het een nek-aan-nekrace, maar met veel overtuiging slaagde Sudosa-Desto erin om de set en de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Met deze overwinning voegt Sudosa-Desto drie punten toe aan hun totaal, waarmee ze voorlopig opklimmen naar de tweede plaats in de competitie met 24 punten uit 13 wedstrijden. Koploper VC Sneek staat nog steeds bovenaan met 31 punten uit 13 wedstrijden. Het belooft een spannende strijd om de toppositie te worden. Coach Afman kijkt al vooruit naar de volgende uitdagingen: "We boeken nu een belangrijke overwinning, maar ons seizoen is nog lang niet voorbij. We moeten gefocust blijven en onze goede vorm vasthouden."

Visser Assen/ Sudosa-Desto wacht nog een spannende achtste finale van het Nationale bekertoernooi tegen US op zaterdag. De strijd begint om 17.00 uur in Amsterdam, waar de Asser dames opnieuw hun talent en vastberadenheid zullen laten zien.

Tiplijn