MARIN uit Assen wint Jury- en Publieksprijs Popsport Drenthe K&C

MARIN uit Assen wint Jury- en Publieksprijs Popsport Drenthe

Singer-songwriter MARIN (Marin Krebbers) uit Assen is afgelopen zondag geselecteerd voor het landelijke talentontwikkelingsprogramma Popsport. De singer-songwriter mag een coachingstraject volgen en een nummer opnemen in de studio van de band De Staat in Nijmegen. Naast de Juryprijs gingen ook de meeste stemmen van het publiek naar de 18-jarige student.

Marin Krebbers zingt Engelstalige liedjes met een stem die in de verte doet denken aan Lou Reed. Hij begeleidt zichzelf op gitaar en gebruikt backing tracks. Dit zijn digitale geluidsopnamen met daarop andere instrumenten die de livemuziek en zang ondersteunen en aanvullen. In september komen alle doorgestroomde Popsport-acts van alle provincies in Nijmegen samen. Ze krijgen dan een landelijke coach aangewezen die hen verder op weg helpt in de muziekindustrie. Het landelijke traject loopt tot half december. 

De afgelopen maanden volgden naast MARIN ook singer-songwriters Thirz uit Havelte, Christy uit Ekehaar, Anouk van Geel uit Havelterberg en dj/producers Sven & Jeffrey uit Assen het regionale coachingsprogramma Popsport. Het programma startte in maart en bestond uit trainingen songwriting en individuele coaching. De deelnemers mochten daarnaast spelen op de Playground Stage van het Bevrijdingsfestival.

Popsport Drenthe wordt gecoördineerd door Stichting Kunst & Cultuur en The Bake Shop.

Tiplijn