De 1ste Body Stress Release praktijk in Assen!

De 1ste Body Stress Release praktijk in Assen!

Een uniek verhaal

Het zal je maar overkomen: je speelt als 5 jarig kind in een boom en valt eruit. Of je glijdt uit op de trap omdat je een beetje onhandig bezig bent; je kunt betrokken raken bij een auto-ongeluk, of blesseert je een paar keer met sporten. Op zich geregeld voorkomende zaken waarvan je geen idee hebt hoe dat soms kan uitpakken!

Ewald Meggersee uit Zuid-Afrika was het jochie van vijf dat uit een boom viel. Als jonge volwassene zag hij er als gevolg van die valpartij uit als een bejaarde man: hij liep krom, was stram, had overal en altijd pijn en zijn benen voelden s morgens af en toe verlamd aan. Hij sleepte zich dan uit bed, hing met beide handen aan een kastdeur tot het dove gevoel wegging. Vanaf het begin werd er hulp gezocht maar niet afdoende gevonden. Inmiddels getrouwd met Gail, hebben zij na een lange omweg samen Body Stress Release ontwikkeld: een milde, effectieve manier om een lichaam te laten herstellen. Hij kreeg daarmee zijn leven terug  want werd weer fit en gezond! Samen hebben zij vele mensen opgeleid om deze techniek te leren.

Hoe iemand ertoe kan komen om de BSR opleiding te volgen

Trienke Wiersma had vaak hoofdpijn en wat ze ook deed, een oplossing vond zij niet. Toen zij over BSR hoorde had zij daar geen enkel vertrouwen in, maar haar behandelaar heeft haar er doorheen gepraat , vertelt zij. Na een half jaar behandelen bleef de hoofdpijn weg en is nooit meer teruggekomen. Ook ik zei toen: Ik heb mijn leven weer terug!  Veel pijn lijden of andere klachten nemen levensplezier weg, het beïnvloedt je humeur en je voelt steeds meer belemmering in alles.

Deze ervaring stimuleerde Trienke om zelf de opleiding te gaan doen en op haar beurt anderen daarmee van dienst te zijn. In 2005 is zij voor vijf maanden naar Zuid-Afrika vertrokken, met een diploma op zak teruggekomen, en haar praktijk opgestart. Wat een plezier om dit werk te doen en velen van hun narigheid af te helpen! Dat geeft voldoening, al gebied de eerlijkheid dat dit niet altijd voor iedereen geldt,  voegt zij eraan toe. Zo n tachtig procent is er heel blij mee! Nu ben ik verhuisd en heb geen zin om te stoppen dus ben ik in Assen weer begonnen. Als eerste hier!  lacht zij.

Wat is nu eigenlijk Body Stress?

Body stress betekent lichaamsspanning en ontstaat na overbelasting door bijvoorbeeld een valpartij, ongeluk of blessure. Het is een beschermende modus die het signaal geeft dat er teveel spanning is. Dus je moet geen gekke  dingen doen maar rust nemen. Neem je die, dan kan de spanning loslaten en herstel je in de meeste gevallen weer,  legt Trienke uit.
Duurt overbelasting te lang of gebeurt het te vaak, dan gaat het zich vastzetten op de spieren en beginnen de klachten: krampen, maagzuur, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, hoofd-nekof rugpijn, burn-out, stramheid in nek en rug, menstruatieklachten, vermoeidheid of onrust. Teveel om op te noemen! 
Er zijn meerdere factoren voor het vastzetten van lichaamsspanning: verkeerde zithouding, zwaar werk, repeterende bewegingen, nek langdurig buigen over de mobiel, valpartijen, problematische zwangerschap of geboorte, operaties, en overgevoeligheid voor bepaalde middelen of voedsel. Iedereen kent ook de mentale of emotionele spanning zoals zorgen om geld, werk, je ouders, je kinderen of je gezondheid.

Hoe gaat het in de praktijk toe?

BSR is een vriendelijke techniek die ons lichaam eraan herinnert hoe het de spanning weer moet loslaten (releasen). Het zijn zachte, handmatig gegeven impulsen m.n. over de rug die dit bewerkstelligen. De behandeling wordt gegeven over de kleding heen, ook schoenen blijven aan. Het herstelproces start altijd op met drie keer binnen elf dagen. Daarna wordt gekeken hoe het effect was en in overleg wordt afgesproken na hoeveel tijd iemand terugkomt. De afspraken duren een half uur.  De BSR behandelbank is trouwens iets bijzonders! Op www.bsr-assen.nl kunt u filmpjes zien hoe het eraan toegaat.

BSR Boek

Tot slot laat Trienke weten: In 2012 heb ik een boek geschreven over de vele verschillende herstelprocessen die ik ben tegengekomen. Iedere nieuwe client krijgt hiervan een exemplaar cadeau. 

U bent welkom in het FWPA gebouw aan Overcingellaan 17, 9401LA, Assen. Er zijn zorgverzekeraars die een tegemoetkoming voor BSR geven, dat vindt u op de website: www.bsr-assen.nl

Mocht het nodig zijn dan kunt u eind van het jaar overstappen naar een verzekeraar die dit vergoedt.

BSR is een unieke gezondheidstechniek met een unieke ontstaansgeschiedenis en nu ook gevestigd in Assen!

Bel voor afspraken: 06-42952508

Tiplijn