Grotere samenwerking Samen tegen Voedselverspilling

Grotere samenwerking Samen tegen Voedselverspilling

De Megafoodstunter gaat nog grotere samenwerkingen aan met producenten tegen voedselverspilling.

Bij het halen van 60.000 volgers op facebook, op 15 september, zijn producenten bereidt meer mogelijkheden voor acties en stuntpakketten te doen. Via een actie op Facebook worden mensen opgeroepen om de delen, liken en taggen om zo op 15 september de 60.000 volgers te halen. Hier staat tegenover dat mensen kans maken op een aantal geldprijzen die meerdere keren tussen nu en 15 september verdeeld worden.

Samen tegen Voedselverspilling is een project wat nu bijna een jaar actief is. Veel gezinnen en organisaties kunnen op deze manier kwalitatief goede diepgevroren voeding kopen voor lagere prijzen. Producenten kunnen op deze manier producten met een kleine productieafwijking via Megafoodstunter in de markt zetten. Hierdoor hoeven deze producten niet vernietigd te worden. De consument heeft het voordeel van de lagere aanschafprijs.

Het gaat altijd om voedsel wat voldoet aan alle Nederlandse eisen op het gebied van voedsel zoals de NVWA die stelt. Het gaat om restpartijen, afwijkingen in het vastgestelde gewicht van een product of seizoensproducten in een ander seizoen bijvoorbeeld.

Zie: facebook.com/DeMegaFoodStunter2.0

Erik Smit
Tiplijn