Wonen in hartje Assen. Heerlijk om een supermarkt, bioscoop, station en andere faciliteiten om de hoek te hebben. Wonen midden in het centrum gaat hoe dan ook gepaard met drukte en veel lawaai. Maar hoe bewaar je je broodnodige privacy? Wij geven je een aantal tips.

Bescherm met groen
Heb je de luxe dat je over een voortuin beschikt? Dan kun je je privacy op een duurzame manier vergroten. Plaats een heg van ongeveer 2 meter hoog zodat voorbijgangers net geen kans hebben om naar binnen te gluren. Het is niet alleen effectief, ook draagt het bij aan het vooraanzicht van je woning.

Safety first
Privacy hoeft niet altijd tast- of zichtbaar te zijn. Het gevoel dat ongewenste indringers niet welkom zijn in je woning zal je een veilig gevoel geven. Schaf daarom goede sloten en een camerasysteem aan zodat je inbraak/diefstal voor bent. Voorbereid zijn is altijd beter dan achteraf spijt hebben!

Maak je eigen privacy
Privacy hoeft niet duur te zijn! Het vergt een beetje creativiteit en onderstaande producten:
- Maïzena
- Water, op kamertemperatuur en gekookt
- Scherpe schaar
- Verfkwast
- Kant, voldoende voor je hele raam
- Meetlint

Knip allereerst het kant op maat, zodat het precies op je raam past. Maak vervolgens een pasta, dit doe je door twee eetlepels maïzena en 60ml water op kamertemperatuur samen te voegen in een pan. Kook daarna een halve liter water en voeg deze bij het mengsel. Roer door tot er een dunne lijmachtige substantie ontstaat.

Plak nu de kant op het raam en smeer met de kwast het smeersel over het kant tot het kant verzadigd is. Uitgekeken op je zelfgecreëerde privacy? Dan was je het gemakkelijk van je ruiten met zeep en warm water!

Ramen bekleden
Kies je liever voor de makkelijke weg? Dan is raamdecoratie jouw beste keuze. Kies voor jaloezieen, deze hebben een privacysluiting. Hierdoor kunnen voorbijgangers geen blik naar binnen werpen. Met duorolgordijnen ben jij de baas over je eigen privacy en lichtinval. Een duorolgordijn kun je helemaal naar wens afstellen.

Geef voorbijgangers geen kans om naar binnen te gluren!

Tiplijn