Mee-werkers Cosis zorgen voor warm onthaal bij Rabobank Assen

Mee-werkers Cosis zorgen voor warm onthaal bij Rabobank Assen

Vanaf 1 oktober krijgen alle bezoekers van de Rabobank in Assen een warm onthaal van mee-werkers van stichting Cosis. Cosis helpt mensen met verstandelijke en/of psychische beperkingen om mee te doen in de maatschappij.

Mee-werkers van Cosis zijn de gastheren of vrouwen in de Rabobank in Assen. Ze wijzen bezoekers een plaats en brengen ze vervolgens een kop koffie en wat lekkers.

We zijn heel blij dat de Rabobank Assen en Noord-Drenthe op deze actieve manier hun maatschappelijke betrokkenheid laat zien: geen woorden maar daden!  licht Harriët Wetering, locatiehoofd van Cosis, toe. We onderzoeken ook met de Rabobank andere mogelijke werkzaamheden voor de mee-werkers.  De werkleerplek bij de Rabobank is geschikt voor mensen die zeer zelfstandig kunnen werken. Voor deze plek zoeken we specifiek mee-werkers die al sterk genoeg in hun schoenen staan. Dit is voor ons een uitbreiding van ons aanbod: de Rabobank is de meest zelfstandige plek waarmee we momenteel samenwerken. 

Directievoorzitter Sjoerd Scholte is enthousiast over de samenwerking. Het is geweldig dat we als Rabobank Assen en Noord-Drenthe deze plekken creëren. Door te faciliteren bij een nuttige dagbesteding, het kunnen opdoen van werkervaring en te zorgen voor een top-ontvangst van onze klanten hebben we een prachtige win-win situatie. De grootste drijfveer achter deze samenwerking is ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. 

Stichting Cosis helpt mensen met uiteenlopende beperkingen op allerlei manieren: hun aanbod varieert van begeleid wonen tot ondersteuning bij opvoeden en dag invulling. Een werkleerlocatie is een van de mogelijkheden van dag invulling.

Ieder mens heeft recht op een plek waar zijn of haar talenten tot hun recht komen en waar hij of zij kan groeien. Ze zien bovendien in dat ook zij waardevol zijn. Dit vergroot hun gevoel van eigenwaarde en hun zelfvertrouwen  zegt Harriët Wetering.

Sjoerd Scholte met mee-werker Cosis
Tiplijn