Vandaag zijn er een reeds bijzondere diertjes in Assen aangekomen. Arnold van Oosten ontving een aantal gifkikkers uit het verre buitenland.

Arnold is zijn hele leven al gefascineerd van deze diertjes. Hij werkte een aantal jaren bij een dierenzaak in Groningen maar besloot zijn eigen zaak te starten. Sinds anderhalf jaar zit hij met Van Oosten Dieren aan de Groningerstraat in Assen, waar voorheen zijn concullega Klaas Tilman zat.

Bijzondere diertjes
Vandaag heeft Arnold enkele bijzondere dieren binnengekregen waar hij maar al te trots over is: ,,Dit is een speciale zending gifkikkers. Het zijn allemaal F1 dieren, dat wil zeggen dat het een nakweek van wildvang is. De dieren zijn zo speciaal omdat ze haast nergens te vinden zijn. Deze kikkertjes komen rechtstreeks uit onder andere Panama en de Dominicaanse Republiek.

Hobby
En wat deze hobby nou zo mooi maakt? Arnold: ,,Het is heel leuk om te houden en je haalt je eigen stukje natuur in huis. Wist je dat bepaalde gifkikkers vaak het zelfde geluid maken als een kanarie?

En over de kikkertjes die Arnold vandaag binnen heeft gekregen: ,,Het is een soort Jurassic Park bij Van Oosten, lacht hij.

Meer informatie: www.facebook.com/vanoostendieren

Tekst: Erik Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn