Code Oranje voor huisdieren tijdens warme dagen

Code Oranje voor huisdieren tijdens warme dagen

Ook de huisdieren in Assen hebben het warm, soms kunt u ze helpen met wat verkoeling.

Dierenwinkel Dier All-in in Assen heeft daarom een aantal tips gegeven voor deze warme dagen.

Tips tegen oververhitting van je hond
Honden kunnen hun warmte alleen kwijt door te hijgen, ze hebben alleen in hun voetzooltjes zweetklieren. Ze hebben het daarom snel warm. Zorg er voor dat je hond bij warm weer een plek in de schaduw heeft. Laat hem nooit achter in een auto of in een warme tent of caravan. Zorg voor voldoende vers drinkwater, hier zijn de drinkfonteinen ideaal voor. Als je hond van zwemmen houdt dan is dat een prima manier om af te koelen maar let wel op bij stilstaand water is er sneller vorming van blauw alg waar je hond aardig ziek van kan worden, misschien is dan een zwembad iets voor je hond! Speciale producten om je hond te helpen Coolmatjes of Coolbandana! Honden liggen bij warm weer ook graag op koele plekken, geef ze die gelegenheid. Ga zeker niet met je hond fietsen in de zon.

Tips tegen oververhitting bij katten
Katten zoeken vaak zelf een koel plekje als ze het te warm krijgen. Zorg ervoor dat je kat schaduw heeft of naar binnen kan. Als de kat niet zelf kan kiezen, bijvoorbeeld als je hem in een warme auto moet vervoeren, dan moet je wel oppassen voor oververhitting. Zorg ook dat er genoeg koud water is voor je kat, hier zijn de drinkfonteinen ideaal voor .

Wat moet je doen bij warm weer voor je konijn?
Konijnen kunnen ook slecht tegen de warmte. Ze zijn van nature gewend om in een koel hol onder de grond te kunnen zitten. Zorg er altijd voor dat je konijnenhok niet in de zon staat. Je kan zelf koelelementen maken voor het konijn door plastic flessen voor twee derde met water te vullen en in de vriezer te leggen (geen glazen fles gebruiken, die kunnen barsten). Wikkel de fles in een theedoek en leg hem bij je konijn. Pas wel op dat het konijn er niet aan knaagt. Om een buitenhok te koelen kan je er een nat wit laken overheen leggen.

Wat kan je doen voor cavias en andere knaagdieren?
Ook knaagdieren zoals cavias, hamsters of ratten kunnen het flink warm krijgen. Help ze afkoelen met behulp van bevroren waterflessen of koude stenen. Heb je een plastic bodembak, dan kan je eventueel onder het hok (dus aan de buitenkant) diepvrieselementen leggen. Zet het hok niet in de zon.

Tips komen van de facebook site van www.facebook.com/dierallinassen/

Tiplijn