Het tv-programma Radar kwam deze week met uitspraken dat 75% van de garages regelmatig fouten bij APK-keuringen maken, waarop de BOVAG hard reageerde. Dat komt voor het onafhankelijk APK keuringsstation in Assen van Henri Ovinge goed uit.

Henri is ruim een jaar eigenaar van het onafhankelijk APK-keurings station in Assen . Vorige week vierde hij zijn 1-jarig bestaan en voor ons een moment om eens met hem te gaan praten.

De APK wordt meestal uitgevoerd door uw vaste garage, maar zijn deze wel onafhankelijk en proberen ze niet geld te verdienen met het adviseren van bepaalde reparaties ? Als het goed is mag dit niet gebeuren. Maar zoals Henri zegt, en nu wordt bevestigd door het tv programma, gaat het vaak mis.

Henri heeft het 26 jaar oude onafhankelijk keuringsstation vorig jaar overgenomen en gaat iedere dag met plezier naar zijn werk. Hij doet alleen keuringen en voert geen reparaties uit. Hiermee kan hij de klant een eerlijk en onafhankelijk advies geven en noodzakelijke reparaties adviseren.

Belang van de klant staat voorop
De keuring duurt 45 minuten en de klant krijgt een open en onafhankelijk adviesrapport mee. Niet het belang van de garage staat voorop, maar het belang van de klant. En met het advies en het rapport kan de klant zelf beslissen waar een eventuele reparatie verricht kan worden. Natuurlijk heeft Henri met zijn onafhankelijk keuringsstation wel een netwerk van goede garages, maar dit is slechts een advies.

Ervaring en verschillende keuringen
Door veel ervaring heeft Henri de afgelopen jaren veel vaardigheden aangeleerd en heeft hij al zijn papieren goed in orde. Hij kan met trots zeggen dat hij de enigste onafhankelijk keuringsstation in Assen is. Maar ook voor een aankoopkeuring of het laten keuring van een oldtimer kun je bij hem terecht. Is de auto geschorst of kun je zelf niet komen? Voor ieder probleem is een oplossing te vinden. Maar ook voor een second opinion van een reparatievoorstel staat hij open.

Klant is koning, en kom gerust eens langs of bekijk de website. Herkeuring binnen twee weken is altijd gratis.

APK Assen is te vinden op www.apk-assen.nl en www.facebook.com/assenapk

Tiplijn