Wat is een family office en wat zijn de voordelen?

Wat is een family office en wat zijn de voordelen?

Een Family Office, misschien heb je er weleens van gehoord, maar heb je werkelijk waar geen idee wat het is. Een family office is een bedrijf dat mensen kan ondersteunen die een groot vermogen hebben bij verschillende taken. Dit varieert letterlijk van het doen van de administratie tot het adviseren bij de aankoop van een miljoenenpand. Vooral wanneer je een onderneming runt waarbij je het samen doet met je gezin of zelfs hele familie, kan het verstandig zijn te kiezen voor zo’n family office.

Bovi & Ox is er bijvoorbeeld zo’n één. Al jaren helpen en ondersteunen zijn de grootste ondernemingen volledig discreet en volgens de wensen en eisen die jij als ondernemer stelt. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat jij je afvraagt welke voordelen dit biedt, hebben we er een aantal voor je uitgehaald die we verder met je willen bespreken.

Volledig ontzorgd door een Family office

Het antwoord op de vraag; wat is een family office, weet je inmiddels globaal. Wat vooral goed is om te weten, is welke voordelen het biedt. Grote kan dat je ongeveer een inschatting hebt kunnen maken, maar wat ze precies doen is vaak niet geheel duidelijk. Op deze basis kan een family office ervoor zorgen dat je totaal wordt ontzorgd. Dat houdt in dat de administratie wordt gedaan van het bedrijf, maar ook de planning, betalingen en eventuele andere zaken die bepaalde processen binnen het bedrijf verder kunnen vereenvoudigen. Naast een stukje praktische ondersteuning, zijn ze er juist ook voor een stuk strategie. Hoe ga je straks om met een overname, wat gebeurt er met het kapitaal dat nu nog in de zaak zit, welke mogelijkheden zijn er om je vermogen voor je te laten werken? Allemaal zaken waarin een family office je in kan ondersteunen.

Team van experts die voor je klaar staan

Kies je voor een family office van Bovi & Ox, dan staat er een team van 10 specialisten voor je klaar die je werkelijk met alles kunnen helpen. Zo beschikken ze over juridische kennis, financiële kennis, fiscale kennis en uiteraard ook kennis rond estate en dus vastgoed. Naarmate je vermogen steeds meer omvang krijgt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat dit op de juiste manier wordt gebruikt om ook in de toekomst te zorgen voor een extra stroom van inkomsten, bijvoorbeeld in de vorm van huurinkomsten door het investeren in vastgoed. Niet voor niets hebben vrijwel alle grote ondernemers een flinke portefeuille met zowel aandelen als vastgoed. Omdat het om serieuze bedragen gaat en er natuurlijk ook de nodige regels aan verbonden zijn ten aanzien van met name het overdragen aan familie, is het raadzaam om het team van Bovi & Ox in te schakelen.

Betrouwbaar en integer

Als Family Office is het ontzettend belangrijk dat je een betrouwbare en dus ook integere partij bent. Veel vermogende families willen namelijk niet dat de buitenwereld weet wat ze nu daadwerkelijk waard zijn. Des te belangrijker is het dus om te kiezen voor een partij als Bovi & Ox, die al jaren als één van de betrouwbaarste partijen in deze wereld. Zo beheren en adviseren ze de rijkste families en weten ze precies wat ze moeten doen.

Tiplijn