De zakelijke autoverzekering: altijd veilig op de weg

De zakelijke autoverzekering: altijd veilig op de weg

Ben je de trotse eigenaar van een nieuwe bedrijfswagen? Als ondernemer kan een bedrijfswagen jou helpen om de werkzaamheden bij klanten uit te voeren en de vergaderingen bij te wonen. Alleen heb je deze vaak niet direct verzekerd. 

De autoverzekering zakelijk afsluiten kan jou wel een flinke kostenpost besparen. Hoewel je hem niet nodig denkt te hebben, kan een ongeluk snel gebeurd zijn. Het is dan fijn als je de schadeclaim in kan dienen bij de verzekering en de hoge kosten niet uit eigen zak hoeft te betalen. Maar wat moet je weten over deze verzekering?

De redenen voor een zakelijke verzekering
Maar waarom heb je dan een autoverzekering nodig die zakelijk is geregeld? Als je een keer een ongeluk rijdt, hoe klein of groot deze ook is, gaat dit altijd gepaard met hoge kosten. Deze kosten kan je vaak zelf niet betalen en je wilt ook niet het volledige vermogen van de verzekering gebruiken. De verzekering dekt deze schade in de meeste gevallen. Bij de ene dekking alleen de schade die je aan de andere auto rijdt, bij de andere verzekering ook de schade die jij aan jouw bedrijfswagen hebt.

Meerdere dekkingen voor jouw voertuigen
De zakelijke autoverzekering afsluiten kan aan de hand van meerdere dekkingen. Er zijn drie type verzekeringen die het meeste voorkomen. Dit zijn de aansprakelijkheid, botsing en uitgebreid, ook wel de WA, WA+ Casco en Allrisk genoemd. De WA-verzekering is verplicht voor alle voertuigen die op de weg staan. Met deze ben je gedekt tegen de schade die je aan een andere auto aanbrengt. Bij de tweede is jouw auto ook gedekt tegen schade. De laatste is de meest uitgebreide dekking en zorgt dat jouw bedrijfswagen beschermd is tegen vrijwel alles wat je je kan bedenken. Een dekking kiezen die het beste bij je past, is dus wel een vereiste.

Hierop kan je letten
Maar weet je eigenlijk al waar je allemaal op moet letten bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering? Een van de zaken om rekening mee te houden is het aantal kilometers dat je gaat rijden met jouw bedrijfswagen. Denk ook na over welke bestuurders er met de auto gaan rijden. Bij sommige verzekeringen is namelijk alleen de hoofdbestuurder verzekerd, terwijl de auto wellicht voor meerdere mensen bedoeld is. Ook het eigen risico en de eventuele aanpassingen aan het voertuig kan je meenemen in de uiteindelijke keuze.

Vergelijken voor de beste keuze
Als je alles voor jezelf op een rij hebt gezet en weet waar je allemaal op kan letten om de verzekering aan jouw wensen en behoeften aan te laten sluiten, kan je kijken naar de mogelijke verzekeringen. Kijk naar de dekking, maandelijkse premie, het eigen risico en de kleine lettertjes. De polisvoorwaarden voorkomen dat je iets over het hoofd ziet. Het maken van een goede vergelijking geeft jou de gelegenheid om een gedegen beslissing te maken en jouw bedrijfswagen op een goede manier te verzekeren tegen schade en eventueel diefstal.

Tiplijn