Dit maakt het periodiek grondig reinigen van je meubilair belangrijk

Dit maakt het periodiek grondig reinigen van je meubilair belangrijk

Waar je de vloer tenminste eens per week afneemt en ook de badkamer met een vergelijkbare frequentie schoonmaakt, wordt het meubilair in huis veel minder vaak onder handen genomen. Een risico! In de bekleding van de fauteuil, je bank en bijvoorbeeld een los plaid kunnen zich door de tijd heen een groot aantal bacteriën ophopen. Naarmate deze ophoping van bacteriën toeneemt, wordt het steeds lastiger om de bekleding zelf grondig te reinigen.

Het vergroot de kans op een aantasting van je weerstand. Het is daarbij de vraag of je als particulier huishouden over de juiste hulpmiddelen beschikt om de bekleding zelf te kunnen reinigen. Verstandiger is een bank reinigen in Assen met hulp van een professioneel schoonmaakbedrijf. Waarom huren sommige huishoudens voor het schoonmaken van de badkamer een schoonmaakster in, maar wordt dat nog te weinig gedaan voor de bekleding van het meubilair? In dit artikel lees je meer over het belang van zo’n periodieke reiniging.

Niet alleen hopen bacteriën zich op bij het uitblijven van een reiniging
Het uitstellen van een grondige reiniging van de bekleding van een bank, fauteuil of de eetkamerstoelen leidt niet alleen tot een ophoping van bacteriën. Ook zal de bekleding veel sneller slijten. Dit past niet bij de duurzame gedachten die huishoudens tegenwoordig aanhangen. De snelle slijtage is het gevolg van vuildeeltjes, bijvoorbeeld zandkorrels, die in de bekleding achterblijven en langs de haren hiervan schuren. Een organisatie als Sowieso Schoon beschikt over professionele hulpmiddelen om ook dit vuil uit de bekleding te kunnen verwijderen. Het helpt je jouw meubilair langer mooi te houden.

Reinigen en een beschermende laag aanbrengen

Vaak wordt het professioneel laten reinigen van de bekleding van meubels in huis gecombineerd met het laten aanbrengen van een beschermende coating. Net als de buitenmuur van je woning, kun je ook de bekleding van meubels impregneren. Deze beschermende laag voorkomt niet alleen dat de bekleding relatief snel zal slijten. Ook profiteer je van het feit dat het zeker in de eerste periode na de reiniging makkelijker is om vlekken uit de bekleding te verwijderen. Je hoeft hier niet steeds een professional voor te laten komen; na het impregneren van de bekleding doe je dit relatief eenvoudig zelf met een vochtige doek.

Voorkom zeepresten in de bekleding van je meubels

Wanneer je zelf aan de slag zou gaan met het grondig reinigen van de bekleding van meubels in huis, loop je het risico dat er zeepresten achterblijven. Het is het gevolg van een verkeerde aanpak. Zeepresten zorgen voor vervelende vlekken in de bekleding en kunnen het materiaal aantasten, afhankelijk van de schoonmaakmiddelen die gebruikt zijn. Des te meer reden om zo’n grondige reiniging periodiek door een vakman uit te laten voeren.

Tiplijn