Met graszoden in je tuin maak je Assen weer een stukje groener

Met graszoden in je tuin maak je Assen weer een stukje groener

In Assen is men volop bezig om zich als groene stad te profileren. In de afgelopen decennia zag je de verstening in Nederland in dorpen en steden flink toenemen. Dit zorgde ervoor dat er door de toenemende natte perioden steeds meer wateroverlast was. Ook in de noordelijke provincies haakten veel gemeentse in op het vergroenen van hun omgeving. Dat kon onder andere met de actie ´tegel eruit plant erin`. Er is echter een veel voor de hand liggende oplossing door in je tuin graszoden aan te leggen. Het maakt je tuin meteen een heel stuk aantrekkelijker.

In Assen is er zelfs een expositie onder de naam ´Ga voor groen´. Die kun je tot december 2023 in het Duurzaamheidscentrum bekijken. Assen wil in 2040 de groene stad van het Noorden zijn. Als je naar deze expositie gaat krijg je 15 tips om je balkon, tuin of omgeving groener te maken. Verder laat de gemeente Assen daar zien wat het belang en de functie van een groene stad is en hoe de gemeente daar invulling aan geeft.

Zelf graszoden leggen
Je hoeft echter niet te wachten tot de gemeente actie onderneemt om de omgeving te vergroenen. Er zijn meer dan genoeg redenen om zelf je tuin aan te pakken en er een mooie groene oase van te maken. Dat oogt toch heel wat mooier dan een saaie tegelvlakte. Dus hop die tegels er uit en maak er een mooi groen gazon van. Dat valt ook binnen een handomdraai te realiseren als je bodenstaff graszoden aanschaft. Dan heb je meteen een mooie natuurlijk groene tuin. Hoe mooi is dat! Het kan ook zijn dat je bestaande grasveld niet meer in goede conditie is door uitdroging of door overmatig gebruik. Wat veel tuinen gemeen hebben is dat ze een combinatie hebben van planten, bloemen met een mooie knalgroene echte grasmat. Wie wil dat nou niet.

Vergroenen
Door met z´n allen als inwoners van Assen samen te werken kan de stad een nog groenere uitstraling krijgen. De gemeente zet zich al een aantal jaren in en noemt zichzelf de groenste stad van Nederland. Een groene leefomgeving is niet alleen mooi het is ook nodig om in de toekomst een fijne leefomgeving te houden. Eén van de wethouders roept de hulp van inwoners in om hun eigen tuin en straat te vergroenen. Wil je dus inspiratie opdoen ga dan vooral eens kijken bij de expositie in het Duurzaamheidscentrum.

Voordelen
Ga dus nu al aan de slag en ga graszoden kopen Drenthe en maak van je tuin een groene oase met een mooie groene grasmat. Kies daarbij wel voor duurzame graszoden die zonder netting geleverd worden zodat de bodem gezond blijft en niet vervuild wordt met microplastics. Ben je handig dan is het aanleggen van een nieuwe grasmat middels graszoden heel goed te doen. Voor wie een druk bezet leven heeft is het zeker verstandig om de klus door experts te laten doen. Die geven vaak ook tips hoe je het nieuw aangelegde grasveld in optimale conditie kunt houden. En heb je een hekel aan grasmaaien dan hoeft dat ook geen probleem te zijn, want een maairobot biedt uitkomst. Zo kun je altijd vanuit je loungeset heerlijk genieten van een prachtig en natuurlijk groen gazon.

Tiplijn