Inspiratie voor kleurencombinaties in de moderne keuken

Inspiratie voor kleurencombinaties in de moderne keuken

De keuken is een belangrijke ruimte in elk huishouden. Niet voor niets wordt er doorgaans veel aandacht besteed aan de inrichting ervan. Waar keukens vroeger vooral functioneel moesten zijn, is bij moderne keukens de uitstraling ook van groot belang.

De kleurencombinaties vormen hier een belangrijk onderdeel van. Daarom geven we je in dit artikel drie tips voor kleurencombinaties in de moderne keuken.

Tip 1: de zwart-witte keuken
De eerste keukeninspiratie tip die we je willen meegeven, is de combinatie van zwart en wit. Beiden hebben een moderne, strakke uitstraling. Niet voor niets komt de zwart-wit combinatie veelvuldig voor. Een zwart-witte keuken is bovendien verkrijgbaar in een matte variant. Hierdoor heb je minder last van schittering of vingerafdrukken. Tot slot kan de combinatie van zwart en wit bepaalde onderdelen van je keuken extra naar voren laten komen. De plek waar zwart en wit bij elkaar komen, is namelijk altijd een aandachtspunt.

Tip 2: wit en kleur
Daarnaast wijzen we je ook graag op de combinatie tussen wit en kleur. Dit kunnen kleuren als rood, groen, blauw en geel zijn. Wanneer je alleen dit soort kleuren in je keuken verwerkt, ziet het er al snel overweldigend uit. Bij de combinatie van wit en kleur verandert de uitstraling echter al snel naar modern en sfeervol. Dat is de kracht van kleurencombinaties. Heb je liever niet te veel kleur, maar wel enkele accenten? Ook dan is de combinatie van wit en kleur uiterst geschikt. Hierdoor vallen de gekleurde onderdelen niet alleen meer op, maar straalt je keuken ook meer rust uit.

Tip 3: wit en pastel
Alhoewel keukens in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar zijn, is wit bij een moderne keuken toch wel onmisbaar. Het voordeel van wit is dat je het met alle kleuren goed kan combineren. Zo ook met pastelkleuren. Deze kleuren staan bekend om de frisse en zachte uitstraling. Voorbeelden hiervan zijn beige, lila en mintgroen. De combinatie met wit zorgt voor een ultieme zachtheid zonder dat de pastelkleuren te opzichtig worden. Bovendien komt de kracht van pastelkleuren vaak beter naar voren bij een subtiele toepassing dan bij overdadig gebruik.

De kleurencombinaties van een keuken zijn voor een groot deel bepalend voor de uitstraling ervan. Door gebruik te maken van de combinatie tussen wit en zwart, kleur of pastel, geef je je keuken een krachtige uitstraling zonder het moderne aspect te verliezen. Ben je op zoek naar een keuken? Kijk dan zeker even op de website van Nieuwenhuis Keukens.

Tiplijn