Een motorverzekering afsluiten: waar moet je aan denken?

Een motorverzekering afsluiten: waar moet je aan denken?

Als je een motor hebt, is het verstandig om een motorverzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd wanneer er iets gebeurt met je motor. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een ongeluk, diefstal of brand. Er zijn verschillende soorten motorverzekeringen. Welke verzekering het beste bij jou past, hangt onder andere af van waarvoor je de motor gebruikt en wat voor soort motor het is. In dit artikel lees je tips waar je aan moet denken bij het afsluiten van een motorverzekering.

Wat is de waarde van je motor?
Bij het afsluiten van een motorverzekering is het belangrijk om na te gaan wat de waarde van je motor is. De hoogte van de verzekeringspremie wordt namelijk mede bepaald door de waarde van de motor. Hoe duurder de motor, hoe hoger de premie uitvalt. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of de verzekering wel voldoende dekt. In sommige gevallen kan het namelijk zo zijn dat de verzekering niet alles uitkeert wat er kapot is gegaan.

Wel of geen WA-verzekering?
Een andere vraag die je jezelf kunt stellen bij het afsluiten van een motorverzekering, is of je wel of geen WA-verzekering wilt afsluiten. Een WA-verzekering is eigenlijk verplicht in Nederland en keert schade uit die je met je motor aanricht aan derden. Denk hierbij aan persoonlijke letselschade of materiële schade aan eigendommen van derden. Wanneer je geen WA-verzekering afsluit en toch schade aanricht, loop je risico op hoge boetes en kan er ook strafrechtelijke vervolging volgen. Een WA-verzekering is overigens niet verplicht wanneer je motor ouder is dan 25 jaar.

Wel of geen cascoverzekering?
Naast een WA-verzekering kun je er ook voor kiezen om een cascoverzekering af te sluiten. Dit is overigens niet verplicht, maar wel erg handig als er sprake is van schade door bijvoorbeeld vandalisme of diefstal. Het kan namelijk zo zijn dat schade die ontstaat door dergelijke situaties niet wordt uitgekeerd door een WA-verzekering. Als je besluit om toch geen cascoverzekering af te sluiten, raad ik wel aan om minimaal een mini Casco-polis af te sluiten.

Welke motorverzekering kiezen?

Wil jij een motorverzekering afsluiten, maar twijfel je welke motorverzekering je het beste kunt kiezen? Via platformen als Vergelijkdirect is een motorverzekering vergelijken met andere verzekeringen mogelijk. Dit maakt dat je op deze manier zeker weet dat je de juiste keuze maakt voor jouw motorverzekering. Vergelijk en ontdek wat het beste is voor je motor!