Steel de show in die zelfgemaakte rok, blouse, of broek. Gun je kleding een tweede leven door het zelf te verstellen of die kapotte rits te vervangen. Yvonne Tappel van Atelier Vonn uit Assen leert je het graag.

Advertorial

De gedreven modeliefhebster start op 1 september voor het tweede jaar een cursus zelf kleding maken in haar atelier aan de Pottenbakkerstraat 42. ‘Een les duurt 2, 5 uur en daarin leer ik je stap voor stap hoe je mode op maat kunt maken. Het blijft niet alleen bij naailes. Je leert ook patronen uit bijvoorbeeld de knip of de Burda lezen en goede stof herkennen’, legt ze uit.

Leuk en goedkoop
Zelf kleding maken is niet alleen leuk. Het scheelt ook geld. ‘Op de markt vind je mooie afgeprijsde stof. Ik leer je hoe je die herkend. Op die manier kun je voor een prikkie die sjaal of trui maken. Kleding op maat zit nog eens als gegoten. Het gaat daarom langer mee. Daar komt bij dat je die broek of rok eenvoudig een tweede leven geeft door hem kleiner of groter te maken. Is je spijkerbroek echt versleten? Gebruik de stof dan  bijvoorbeeld voor een mooie, zelfgemaakte tas. Bij atelier Vonn leer je dat meer mogelijk is dan je denkt en alle leeftijden zijn welkom’, volgens de Assense.

www.ateliervonn.nl

facebook.com/modemaakjezelf

www.instagram.com/atelier.von/

 

Vonn1