Als je partner opgenomen moet worden in een verpleeg- of verzorgingshuis zet dat je hele leven op zijn kop. Naast de zorgen over je dierbare, heeft het ook financiële gevolgen. Je familiehuishouden verandert in een eenpersoonshuishouden.

Advertorial

Dat heeft gevolgen als het gaat om bijvoorbeeld toeslagen, belastingen en AOW. Er ligt onverwacht een hoop, vaak ingewikkeld, rekenwerk op je bordje. Niet iedereen weet de weg in het oerwoud van regels. Niets doen is geen optie dus komt het vaak op jezelf of op de kinderen neer.

Financieel op vooruit
Vanaf dat moment staat Riksta Jager van Zicht op Geld voor je klaar. Zij is vanuit Drouwen actief in Drenthe en Groningen, voor het landelijk werkende bedrijf. Ze neemt alle administratieve rompslomp uit handen en zorgt dat alles goed  geregeld wordt. ‘Ik zoek bijvoorbeeld uit waar mensen recht op hebben. Moeten ze wel of geen gebruik maken van hun recht op alleenstaanden-AOW?  Krijgen ze genoeg zorg – of huurtoeslag? Zijn er belastingvoordelen te vinden?’, aldus Jager. Vaak is dit het geval en gaan mensen er daardoor financieel op vooruit.

‘No cure, no pay'
De mensen van Zicht op Geld geven advies over hoe je geldzaken zo goed mogelijk kunt inrichten en helpen je daarbij. Er is geen sprake van bewindvoering. De klant blijft volledig baas over de eigen portemonnee. ‘Ik werk op basis van ‘no cure, no pay’. Alleen als er financiële verbetering voor de klant mogelijk is, breng ik kosten in rekening. Het gaat in dat geval om 20 procent van de voordelen. Op onze website is precies te vinden wat we allemaal doen.'

Nieuwsgierig geworden? Maak eens een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 'De klanten die ik gesproken heb weten dat het voor hen de moeite waard is geweest’, aldus relatiemanager Riksta Jager van Zicht op Geld.

www.zichtopgeld.nl

Tiplijn