Lening aanvragen voor het verduurzamen van je huis, wat zijn de opties?

Lening aanvragen voor het verduurzamen van je huis, wat zijn de opties?

Heb je plannen om je woning in Assen te verduurzamen? Dan doe je een investering waarvoor je wellicht overheidssubsidie kunt ontvangen maar hiervoor zul je eerst zelf de kosten moeten betalen. Als je zelf niet over de benodigde liquide middelen beschikt, kun je gebruik maken van externe bronnen. In dit artikel geven we je inzicht wat je opties zijn als je een lening wilt aanvragen voor het verduurzamen van je huis en wat hierin de voordeligste optie is.

Lening afsluiten of gebruik maken van een hypotheek?
Als je geen eigen financiële middelen hebt om je plannen met betrekking tot het verduurzamen van je huis vorm te geven, kom je al snel uit op de keuze tussen het afsluiten van een lening of het gebruik maken van een hypotheek. In het laatste geval zou je ervoor kunnen kiezen om een tweede hypotheek af te sluiten of een bestaande hypothecaire lening open te breken. Deze laatste optie kan zeer aantrekkelijk zijn bij grootscheepse renovaties maar bij verbouwingsprojecten kan dit wel een kostbare keuze zijn ondanks de lage rentestand. Het is goed om te realiseren dat bij het afsluiten van een hypotheek gebruik moet worden gemaakt van de diensten van een hypotheekadviseur, er taxatiekosten worden gemaakt, er kosten verbonden zijn aan het openbreken van een bestaande hypotheek en er een nieuwe notariële akte moet worden opgemaakt. In de meeste gevallen is het afsluiten van een lening de voordeligste optie.

Jezelf een zoektocht naar een goedkope lening besparen

Er zijn diverse financiële instanties waar je terecht kunt voor het afsluiten van leningen. De prijsverschillen hierin zijn dusdanig groot dat het zeker de moeite loont (in dit geval letterlijk) om de verschillende opties te vergelijken. Dit hoeft zeker geen onnodig tijdrovende onderneming te worden als je gebruik maakt van de diensten van Postkrediet. Via deze organisatie kun je eenvoudig en snel het aanbod van diverse aansprekende geldverstrekkers vergelijken.

Postkrediet werkt met 5 gespecialiseerde consumptief kredietbanken samen waardoor deze organisatie in staat is om de laagste rentes voor geld lenen aan te bieden. Ook de lening aanvragen zelf gaat snel en eenvoudig. Dit proces kan door het zetten van een aantal eenvoudige stappen voltooid zijn. Dit is wel zo praktisch als je plannen hebt om je woning in Assen binnen een niet al te lange tijd te verduurzamen. Het afsluiten van een lening mag dan (en hoeft ook niet) voor een stagnatie in dit proces zorgen.

 

Tiplijn