Loopgroep Kloosterveen start weer met beginnersgroep

Loopgroep Kloosterveen start weer met beginnersgroep

Vanaf maandag 8 januari 2018 start Loopgroep Kloosterveen weer met looptrainingen voor beginnende lopers bij Loopgroep Kloosterveen te Assen.

In de praktijk wordt vaak begonnen met hardlopen zonder een gedegen hardloopschema. Heel vaak leidt dit tot blessures of motivatie problemen door het niet goed kunnen volhouden van de eigen opgelegde hardlooptraining. De eigen inschatting van de te volgen hardlooptraining is zeer vaak te intensief en te lang. Maar ook de frequentie van trainingen kan een probleem worden. Het gevoel van moeten en kunnen volhouden overheerst waardoor overschatting plaats vindt.

Trainen in een groep zorgt voor een goede balans tussen de hardloopbelasting, de trainingsduur en de trainingssnelheid. Zij houden rekening met de belastbaarheid van een beginnende hardloper. De kans op een hardloopblessure wordt door het trainen onder begeleiding van ervaren hardlopers of het volgen van het juiste hardloopschema een stuk kleiner. Ook zal de motivatie veel hoger blijven als de training goed is vol te houden.

Iedereen die graag gezellig en in groepsverband wil hardlopen, is welkom bij Loopgroep Kloosterveen. Kun je al een aantal minuten achter elkaar hardlopen zonder te stoppen, doe dan een keer vrijblijvend mee.

Elke training is verantwoord opgebouwd met een gevarieerde warming-up, een deel loopscholing, de training zelf en een cooling-down. De trainingen worden verzorgd door ervaren hardlopers. In totaal lopen ze gemiddeld tussen de 5 en 8 kilometer. Tempoverschillen zijn geen probleem; om de paar minuten keren de snellere lopers terug naar de rest van de groep, of zij lopen een rondje extra. Afhankelijk van de opkomst tijdens de trainingen worden er twee of meerdere niveau groepen geformeerd en gaat iedere groep onder begeleiding een training doen afgestemd op het tempo dat past bij het niveau van die groep.

Bij Loopgroep Kloosterveen kunt je iedere maandagavond om 19.30 uur trainen. De trainingen zijn gratis. Ze verzamelen in het winkelcentrum Kloosterveste in Kloosterveen bij de uitgang van de roltrappen. Zie www.loopgroepkloosterveen.nl voor meer informatie.

Hun motto: Hardlopen dicht bij huis, gezellig in een groep, nieuwe mensen leren kennen, de omgeving beter leren kennen en je conditie op peil brengen.

Wanneer? Ze starten op maandagavond 8 januari 2018 om 19.30 weer met een beginnersgroep, en ook daarna ben je iedere maandagavond van harte uitgenodigd. De training duurt ongeveer een uur. Iedereen is welkom, meedoen is gratis. Ook de ervaren hardloper blijft uiteraard van harte welkom. De training wordt verzorgd door ervaren hardlopers die jou graag wegwijs willen maken in de loopsport. Kun je 8 januari niet en wil je op een later moment starten met lopen, dan is ook dat geen probleem. Je kunt op ieder moment instromen.

Zie voor informatie www.loopgroepkloosterveen.nl. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij aanmelding graag NAW gegevens en telefoonnummer vermelden.

Tiplijn