Sudosa-Desto wederom met zes teams in finale NK jeugdvolleybal

Volleybal vereniging Sudosa-Desto is, net als vorig jaar, met zes teams wederom zeer goed vertegenwoordigd in de finales van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap op 31 maart.

In de finale ronde proberen de beste 8 teams van Nederland de felbegeerde titel te veroveren. Vorig jaar werden zowel meisjes C als B kampioen van Nederland en werden een 4e en 3 zevende plaatsen behaald. Met 6 teams in de finale van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap toont Sudosa-Desto aan steevast één van de meest toonaangevende volleybal jeugdafdelingen van Nederland te hebben.

Tijdens de halve finales afgelopen zaterdag behaalden maar liefst 6 van de 8 jeugdselecties de felbegeerde finale plaats behaald. Op verschillende locaties in het land werd door 7 jeugdselecties van Sudosa-Desto gestreden om een plekje in de finale ronde. In de voorrondes in januari was de meisjes C selectie helaas al uitgeschakeld.

In Harderwijk beleefden Jongens A een lastig toernooi. Sliedrecht Sport, VC Zwolle, PDK Huizen en Dynamo Apeldoorn waren een maatje te groot waardoor de finale helaas een brug te ver is gebleken. Na tweede in de poule te worden, plaatsten Jongens B zich door winst op VC Zwolle in de kruisfinale voor de finale. Voor Jongens C was Borne het strijdtoneel. Net als Jongens B werd de tweede plaats in de poule behaald, in de kruisfinale werd Irene met 2-0 eenvoudig aan de kant gezet (25-16 en 25-15).

Jongens D wisten ongeslagen eerste in de poule te worden. Orion en Dynamo Apeldoorn werden met 2-0 verslagen en de wedstrijd tegen Olhaco werd met 1-1 afgesloten. Door eerste te worden in de poule plaatsten de jongens zich rechtstreeks voor de finale ronde op 31 maart.

Na ongeslagen eerste te zijn geworden in de poule (4x winst), was Emmen 95 de tegenstander van Meisjes A in de alles beslissende kruisfinale. Deze strijd werd in het voordeel van Sudosa-Desto beslist (25-15 en 25-18) waardoor de meiden A ook terug te zien zijn in de finale ronde.

In Nieuwleusen hadden Meisjes B ook ongeslagen de eerste plaats in de poule bereikt. In de kruisfinale waren de Asser meiden ook hier een maatje te groot voor Apollo 8. Meisjes D won in de poule alle 6 sets, dus werden ook eerste in de poule. De kruisfinale tegen Emmen 95 begon met het verlies van de 1e set maar de meiden lieten zich niet uit het veld slaan en keerden het tij door de twee volgende sets winnend af te sluiten en dus knap een finale plaats af te dwingen.