AVO 2 verliest kostbare punten in Almelo

AVO 2 verspeelde kostbare punten in Almelo tegen het eveneens tegen degradatie vechtende AKC 2. In deze wedstrijd waren er enkele momenten dat de thuisclub met scherp schoot net toen de Assenaren van een ruime achterstand weer op gelijke hoogte waren gekomen.

Binnen zeven minuten stond AVO 2 tegen een 6  1 achterstand aan te kijken, maar vijf minuten later was de stand 7  7 bereikt. Toen de Assenaren deze inspanning te boven waren gekomen waren de gastheren en  dames al weer naar de 13  8 ruststand uitgelopen. De thuisclub speelde gehaaider dan de Assenaren die misschien iets te lief waren voor hun tegenstanders. Na de rust konden de rollen niet worden omgedraaid al kon AVO de thuisclub nu wel volgenen zo stond het halverwege 18  16 en leek er nog van alles mogelijk.

Ook vier wissels aan de kant van AVO konden het tij niet keren al waren beide teams in de tweede helft wel beter aan elkaar gewaagd. Toch kon AVO net niet de tegenstander onder de knie te krijgen en werd met 25  21 afgesloten. Door dit resultaat zit AVO 2 met vier teams en met nog drie wedstrijden te gaan, in de gevarenzone. De Asser doelpunten kwamen uit de handen van: Jostein Scheffer 6x, Jesse Scheffer 3x, Marijke Popken, Marlou Kuiper, Jesse Sijbring, Riccardo Sloot en Bas Bleumer allen 2x, Maaike Koster en Lisa Mulder beiden 1x.

De volgende wedstrijd van AVO 2 is de laatste thuiswedstrijd tegen koploper DSC 3. Deze wedstrijd begint op zondag 18 februari om 14:30 uur in de Marsdijkhal.

Tekst: Harm Jan Scheesptra