AVO wacht lastige uitwedstrijd na gelijkspel in Almelo

Door de uitslagen van de drie op zaterdag gespeelde wedstrijden zou AVO bij winst in de uitwedstrijd tegen AKC (Al) 1 een goede stap richting de top kunnen maken. Dat kwam er zondagmiddag in Almelo niet uit en het leek er zelfs lang op dat de assenaren puntloos terug moesten.

AVO begon goed en scoorde als eerst door een afstandsschot. De thuisclub overtroefde dat en nam een 3  1 voorsprong. Want ook de thuisclub was gebrand op de punten om uit de degradatiezone te geraken. Zij namen het initiatief in het vervolg van de eerste helft en breidden na 6  5 uit naar een 12  8 tussenstand. In de laatste fase tot de rust kon AKC die voorsprong van vier punten vasthouden en zo ging de rust in bij de stand 15  11. Er moest dus in de tweede helft heel wat gebeuren om de bakens ten gunste van AVO te verzetten. Het Asser team was daarvan doordrongen maar wist de wedstrijd in het begin van de hervatting niet onder controle te krijgen en zo stond het na vijf minuten met 18  13 achter.

Gelukkig zagen de vele AVO-supporters vanaf dat moment de wedstrijd langzamerhand kantelen want zes minuten later had AVO de achterstand tot 19  18 teruggebracht. De coaches van AVO pasten toen enkele cruciale wissels toe wat drie doelpunten op rij opleverden, 20  21. Vanaf dat moment met nog acht minuten op de klok was de spanning weer ouderwets te snijden en de Assenaren bleven tot één minuut voor het einde op voorsprong, 23  24. Er kwamen nog enkele mooie kansen voor beide teams en in de laatste minuut werd toch nog de gelijkmaker gemaakt. De doelpuntenmakers bij AVO waren: Marlou Kuiper 7x, Joss Abbingh 5x, Marko Dolsma 4x, Viola Bebingh, Marit Smit en Roald Schoenmaker ieder 2x, Veerle Stougie en Bas Lammerts beiden 1x.

Met nog drie wedstrijden te gaan wacht volgende week AVO 1 de lastige uitwedstrijd in Noordwolde tegen De Hoeve 1. Deze wedstrijd op zaterdag 10 februari begint om 20:15 uur in sporthal De Duker.

Tekst: Harm Jan Scheesptra