Afgelopen zaterdag moesten de junioren van AVO het opnemen tegen DVO A1 uit Bennekom. DVO zou zich bij een overwinning veilig spelen en heeft theoretisch nog kans op de play-off s.

AVO is bezig aan een lastig seizoen en hoopt aan het eind van het seizoen niet te degraderen. De wedstrijd in Bennekom eind vorig jaar eindigde in een 19-18 overwinning voor DVO. De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd gespeeld in een goed gevulde Marsdijkhal.

AVO A2 speelde ook thuis en voor AVO A1 aan. Tegenstander was OWK A1. In een bloedstollende eindfase wist AVO A2 de punten knap in Assen te houden. 19-18. Voor de A2 speelde AVO B1 die erg knap Unitas B1 zonder punten naar Harderwijk stuurden.

Om precies 16:20 uur floot de scheidsrechter van dienst de heer Baerends voor het begin van de wedstrijd. DVO begon direct met een puik afstandsschot van een van hun oranje  dames. De dames van DVO zouden een grote rol spelen in deze wedstrijd. Zij blijken ook weer vanmiddag de motor van de ploeg uit Bennekom. AVO scoorde direct gelijk, maar weer was het DVO dat via een dame de voorsprong nam. AVO scoorde 2 maal tegen en bracht de stand na 8 minuten op 3-2. Dit was het moment dat DVO even een hoog schotpercentage haalde. DVO liep binnen 5 minuten uit naar 3-6. AVO probeerde via na de 5-10 nog wat terug te doen om niet al voor de rust kansloos te zijn voor de overwinning. Via 7-13 kwam AVO enigszins terug tot 10-15. Dit was meteen de ruststand.

Direct na de pauze scoorde AVO de 4 verschil en bracht de stand op 11-15. DVO liet zich niet van de wijs brengen en scoorde 2 goals achter elkaar. 11-17 in de eerst 5 minuten na rust. AVO wist niet meer in de flow te komen, DVO scoorde na elk AVO doelpunt direct tegen en speelde een gewonnen wedstrijd. Via 16-23 was het zaak voor AVO om de uitslag niet heel dik laten worden. AVO deed via een aantal prima aanvallen wat terug en maakte er 20. Bij DVO deden ze wat ze eigenlijk de hele wedstrijd al deden. Met een hoog schotpercentage hun goals maken. Eindstand 20-27

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp: We waren vandaag kansloos. We wisten dat we aan de bak moesten. We hadden door 5 blessures deze week niet de meest optimale voorbereiding op de wedstrijd maar weerden ons prima. DVO heeft prima dames. Deze maakten dan ook bijvoorbeeld 11 goals voor de rust. Het schotpercentage was erg hoog bij hen. Onze dames stonden er echt wel bij, maar dit was gewoon erg knap. We zijn blij dat we als ploeg niet uit elkaar vielen. We produceerden tot het eind toe prima aanvallen. DVO was vandaag gewoon sterker. Nu is het zaak dat we weer verder kijken. We staan met 3 ploegen op 6 punten onderin. We krijgen ze allebei nog. Zaterdag moeten we eerst naar Unitas. Dat wordt ook weer een zware wedstrijd. We kunnen alle steun gebruiken, maar zijn er klaar voor. Of het genoeg is? Dat weten over 3 wedstrijden.

AVO junioren spelen op zaterdag 10 februari in Harderwijk tegen de junioren van Unitas. De wedstrijd start om 14:45 uur. Komt alleen om de junioren te steunen!

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer