AVO 1 verliest nipt in Scheveningen en is rode lantaarndrager Roelof Daalmeijer/Archief

AVO 1 verliest nipt in Scheveningen en is rode lantaarndrager

Afgelopen weekend stond voor de selectie van AVO twee lastige uitwedstrijden op het programma. AVO 2 moest op bezoek bij het ervaren Unitas 3. AVO 2 verloor helaas deze wedstrijd met 26- 21. AVO 1 maakte zich op voor een heuse degradatiekraker in Scheveningen. Het ging op bezoek bij de nummer 7 op de ranglijst, KVS. De lange rit werd verstoord door een klapband bij een van de busjes. Gelukkig wist de bestuurder het busje veilig aan de kant te zetten. Met medewerking van AVO A2, die in de buurt waren, en een trouwe supporter van AVO 1 konden de spelers van AVO 1 de reis met fikse vertraging vervolgen.

Na het voorstellen van beide ploegen maakte het meegereisde en na gereisde AVO publiek zich op voor de wedstrijd. De sporthal in Scheveningen was goed gevuld. Omstreeks 19:00 uur floot het scheidsrechter duo Van Bentum en Metz voor de start van de wedstrijd KVS 1 – AVO 1. De wedstrijd begon, zoals een degradatiewedstrijd is met veel spanning. KVS opende direct de score. AVO schoot ook haar eerste aanval raak. Na 12,5 minuut spelen gaven beide ploegen elkaar geen millimeter ruimte. 5-5. Het tweede gedeelte van de eerste helft bleek KVS meer rebound overwicht te hebben en kon hierdoor vaker schieten dan AVO. KVS nam een gaatje van 2. AVO bleef steeds bij en gaf niet op. Bij rust was het 12-10 in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft begon prima voor AVO. Het niveau werd gehaald en AVO bleef stoïcijns haar ding doen. De druk werd verdedigend opgevoerd. AVO kon niet voorkomen dat KVS de voorsprong van twee behield. Na 12,5 minuut spelen was het zelfs een gaatje van drie. 17-14. AVO bleef knokken en gaf niet op. Het kwam zelfs op gelijke hoogte. Op dat moment miste AVO een opgelegde kans en scoorde KVS twee fraaie afstandsschoten. KVS speelde de aanvallen geduldig uit en trok in de laatste minuten de wedstrijd definitief naar zich toe. AVO volharde maar kwam met name fysiek te kort. Eindstand 23-21

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Ja het zit ons wederom niet mee. Zijn we eindelijk weer fit met elkaar, staan we een uur aan de kant van de weg stil. Het is geen excuus om te verliezen, maar het helpt ook allemaal niet mee om te winnen. We zijn in ieder geval blij dat iedereen gezond en wel in Scheveningen gearriveerd is. De wedstrijd is een zure. We waren fysiek de mindere en daardoor kwamen we in de rebound tekort. Dat resulteerde er in dat KVS ruim 35x meer kon schieten. Dan wordt het lastig winnen. We kunnen alleen maar trots zijn op onze ploeg. Ook vandaag hebben we weer tot de laatste minuut gestreden. Dat zullen we blijven doen.”

Aankomende zaterdag speelt de AVO selectie weer een thuiswedstrijd. De selectie van Mid-Fryslan komt op bezoek. Mid-Fryslan 1 is de koploper in de Hoofdklasse. Om 16:45 uur start AVO 2 tegen Mid-Fryslan 2 en om 18:40 uur is het AVO 1 – Mid-Fryslan 1.