AVO 1 went aan niveau tegen koploper maar wint niet en ook AVO 2 verliest in Kamerik Roelof Daalmeijer/Archief

Afgelopen weekend stond voor de selectie van AVO de lastige uitwedstrijd tegen de selectie van SDO/Kamerik op het programma. AVO 2 en SDO 2 hadden beiden tot dusver 3 punten verzameld en voor AVO 2 was het zaak om bij winst afstand van de onderkant te nemen. AVO 1 heeft het lastig in deze fase van de competitie. Echter zijn de geblesseerden weer fit en kon het vol vertrouwen aantreden tegen koploper SDO.

AVO 2 had het vanaf minuut 1 lastig met het “oudere” en scherper schietende SDO 2. De thuisploeg nam de voorsprong en gaf deze gedurende de gehele wedstrijd niet meer uit handen. AVO 2 was verdedigend niet bij in staat om de scoringsmachine te stoppen. Aanvallend hadden de Assenaren minder moeite om onder de druk uit te komen. Het scoorde 20 keer. Echter SDO 2 was fysieker en scherper in de afronding. Eindstand 29-20.

Na het voorstellen van beide ploegen, waarin de speaker de vrijheid nam om het land anders in te delen dan topografisch bepaald was, kon de wedstrijd beginnen. Omstreeks 19:30 uur floot het scheidsrechter duo Bentum en Den Hartog voor de start van de wedstrijd SDO 1 – AVO 1. De hal was behoorlijk gevuld door de enthousiaste en respectvolle aanhang van SDO. Ook waren veel trouwe supporters van AVO mee in de bus. Enkele andere reden zelfstandig naar de provincie… tsja zeg het maar. SDO schoot werkelijk uit de startblokken. Na 12,5 minuut spelen stond er een stand van 10-3 op het scorebord. AVO kon wel wennen aan de ambiance en liet zich niet van de wijs brengen. Aanval voor aanval werden de scores gezocht. SDO speelde fysiek maar fair en schoten zuiver. Bij rust was het 17-10 in het voordeel van SDO.

De tweede helft begon prima voor AVO. Het niveau werd gehaald en AVO bleef stoïcijns haar ding doen. Er werd fysiek en verdedigend tegenstand geboden. Na 12,5 minuut spelen was het 22-15. AVO kwam in het laatste deel van de wedstrijd nog dichtbij. Via 22-18 ging de wedstrijd naar ging in het laatste deel naar 26-21. Een verdienstelijke prestatie tegen een beter en sterker SDO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Eindelijk hadden we het gevoel dat we met een fitte ploeg speelden. Direct hier uit tegen de koploper is dit wat we graag willen. Fysiek strijden in een sfeervolle hal. Dat is hoofdklasse korfbal. We moesten in het begin wennen aan het niveau, maar werden steeds beter. Hopelijk houden we iedereen fit en kunnen we deze lijn doortrekken. Dan kunnen we de tweede seizoenshelft proberen de punten te pakken. Nu wacht ons thuis weer een sterke tegenstander. Wageningen.”

Aankomende zaterdag speelt de AVO selectie weer een thuiswedstrijd. Om 16:45 uur start AVO 2 tegen Heerenveen 3 en om 18:40 uur is het AVO 1 – Wageningen 1.