Drie punten voor Sudosa-Desto dames 1 Erwin Pranger

Drie punten voor Sudosa-Desto dames 1

Januari is een drukke maand voor het team van Visser Assen/Sudosa-Desto. Na het verlies op zondag tegen VV Utrecht stond op woensdagavond de wedstrijd tegen Eurosped uit Vroomshoop alweer op het programma. De dames waren getergd om de wedstrijd te winnen en deze belangrijke punten in Assen te houden.

De eerste set begon het team van Erwin Sikkema en Mark Afman met de opstelling van Manon Torenbeek en Kirsten Wessels op passerloper, Paula Boonstra als diagonaal, Beau de Vries als spelverdeler, libero Danique Hamming en Lisa Boer en Suzanne Benninga op de middenpositie. Suzanne Benninga, terugkerend van een blessure, mocht beginnen met serveren en liet zien weer helemaal terug te zijn. Eurosped kreeg haar serve niet onder controle en zag Sudosa uitlopen naar een 7-0 voorsprong. Een goed begin van de wedstrijd, op de serve van Manon en een goed scorende Paula aan de buitenkant, dwong Sudosa de eerste time out van Eurosped af op 11-3. Sudosa kon de servicedruk vasthouden en de voorsprong vasthouden naar een stand van 16-7. Een hard killblock van Suzanne en eigen fouten van Eurosped zorgden voor een stand van 19-10. Sudosa ging deze set niet meer uit handen te geven en een foute serve van Evie van Kerkvoorde zorgde voor de setwinst met een stand van 25-18.

Set 2 werd ook scherp begonnen door de dames van Visser Assen/Sudosa-Desto. Met Beau de Vries aan serve en een killblock van Manon, nam Eurosped op een stand van 5-1 alweer een time-out. Sudosa bleef Eurosped onder druk houden met de serve, eigen fouten en scores aan de buitenkant leidden tot weer een mooie voorsprong voor de thuisploeg: 14-7. Een serve serie van Charlot Vellener bracht Eurosped weer wat dichterbij, dit werd onderbroken door een time-out van Sudosa op 14-11. Visser Assen/Sudosa-Desto stond weer op scherp en na een harde aanval van Manon, een killblock van Paula en een ace van Beau, was de voorsprong weer opgebouwd tot 17-12. Een tactische bal van Suzanne bracht het team op setpoint en weer een eigen fout van Eurosped zorgde voor het einde van de 2e set in het voordeel van de thuisploeg: 25-17.

In het begin van de 3e set gingen de ploegen gelijk op, maar op de serve van Manon en 2 killblocks van Kirsten en Lisa werd het eerste gat geslagen tot 8-4. Sudosa speelde stabiel verder en op een mooie pass van Danique kon Beau de weg vrijmaken voor een harde pipe van Paula, die de 17-11 binnensloeg. Een dubbele wissel op midden liet Eline Mosselaar aan servicelijn en Annelien Alons aan het net op 20-13. Annelien sloeg hard de 22-17 binnen. Paula bracht haar ploeg op matchpoint en deze werd direct benut door een ace van Kirsten. Met 25-17 waren de 3e set en de 3 punten voor Visser Assen/Sudosa-Desto.

De ploeg gaat met een mooie overwinning en een goed gevoel richting het weekend waar nog 2 belangrijke uitwedstrijden wachten. Zaterdag tegen Voltena en zondag tegen ARBO Rotterdam/Fast. Beide wedstrijden zijn via de livestream te volgen.