ACV heeft op eigen veld verzuimd tenminste een punt over te houden aan de wedstrijd tegen ODIN 59. De thuisploeg leek een overwinning te gaan boeken maar door matig defensief optreden gingen de drie punten mee naar Heemskerk.

In de eerste helft had Marco van der Heide ACV vanaf de penaltystip naar een 1-0 voorsprong geschoten. Na driekwart wedstrijd schoot Jim Hulleman een corner in één keer binnen, 1-1. Al snel kwamen de Assenaren weer op voorsprong nadat Marco van der Heide fraai doel trof, 2-1. In de laatste vijf minuten gaf ACV de zege weg. Invallers Tim van Gelder en Billy Tavares brachten de bezoekers de zege.

Eerste helft
Het publiek kreeg in de eerste helft weinig spektakel te zien. ODIN 59 had het betere van het spel en kreeg in de 12e minuut de eerste grote mogelijkheid. Thom de Vries schoot uit kansrijke positie voorlangs. In de 20e minuut beging Jurjen Dikker een overtreding in het strafschopgebied op Marcel Seip. Scheidsrechter Winkel floot en wees gedecideerd naar de penaltystip. ACV s topscorer Marco van der Heide ontfermde zich over de bal en schoot beheerst raak, 1-0. De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker maar kwamen niet tot grote kansen. Pas drie minuten voor rust was er een mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Thom de Vries miste voor open doel zodat ACV met een 1-0 voorsprong kon gaan rusten.

Tweede helft
Beide teams kwam na de thee ongewijzigd uit de kleedkamer en ACV pakte het initiatief. Even leek de ploeg van trainer Fred de Boer de score te verdubbelen. Na goed doorzetten kon Marco van der Heide schieten op het doel van Barry van Dijk. De doelman van de Heemskerkers had geen antwoord op het schot van de aanvaller. Tot ontzetting van de ACV-supporters ging de bal tegen de paal in plaats van tegen de touwen. De thuisploeg hield het initiatief en zag meerdere schoten geblokt worden door de geel-blauwe defensie. Plotseling viel in de 72e minuut de gelijkmaker. Het doelpunt kwam letterlijk uit de lucht vallen. Een corner van Jim Hulleman viel pardoes bij de tweede paal in het doel van ACV, 1-1. Nog geen vijf minuten later stond ACV al weer op voorsprong. Marco van der Heide promoveerde een voorzet van Justin Mulder op zeer fraaie wijze tot een doelpunt, 2-1. ACV rook de overwinning maar daar dachten de bezoekers anders over. Een vrije trap van Jim Hulleman werd door doelman Bart Woering niet goed verwerkt, waarna Tim van Gelder ODIN 59 met een prachtige volley naar 2-2 schoot. Dan maar een punt  hoorde je veel ACV ers denken. Maar ook dat was de Assenaren niet gegund. Uit een snel omschakelmoment scoorde invaller Billy Tavares de 2-3. ACV-trainer Fred de Boer bracht direct Dennis Molema voor Thoms Metzemaekers. Dit mocht helaas niet baten. De Asser ploeg scoorde niet meer en moest een zuur verlies slikken.

Verslag: Sander Crajé/acvassen.nl

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer