Toptalent Marciano Hauber (18) uit Deurze wint ook in Duitsland trotr media/ traberfoto-sx

Toptalent Marciano Hauber (18) uit Deurze wint ook in Duitsland

Marciano Hauber uit het Drentse Deurze boekte vandaag weer een geweldig succes met zijn paard Kaithlynn Star. Het 18-jarige talent won de Grote Prijs van Lisieux in op de drafbaan van Gelsenkirchen.

Marciano Hauber was woensdag weer afgereisd naar de drafbaan van Gelsenkirchen om met zijn paard Kaithlynn Star voorin mee te doen in Grote Prijs van Lisieux.

De inmiddels 5-jarige merrie van Hauber kwam woensdag voor het eerst aan de start dit seizoen na een afwezigheid van 5 maanden. De Muscle Mass dochter kwam vorig jaar tot 10 optredens waarvan ze er samen met Marciano maar liefst drie won, tweemaal werd het duo tweede.

In de internationale race over 2.000 meter, waar € 4.000 viel te verdienen voor de snelste deelnemers, startte Hauber met haar met het ongunstige startnummer 10 in het tweede gelid waardoor het niet eenvoudig zou zijn om meteen voorin mee te kunnen.

Marciano wist ondanks die omstandigheden met de merrie, zijn grootste concurrent Robin Bot, die met La Vie en Rose als favoriet was vertrokken en voor de hoofdprijs streed, net voor te blijven. Een knappe prestatie van het duo uit Deurze dat met ruim 8 tegen 1 aan het bord een geweldige overwinning boekte.