Smart-Ventilatie Assen, hét adres voor stil energiezuinig ventileren

Smart-Ventilatie Assen, hét adres voor stil energiezuinig ventileren

Ventilatie met mechanische luchtafvoer is belangrijk voor de gezondheid en scheelt ook nog eens aanzienlijk op de energierekening. Het systeem zorgt ervoor dat de lucht in je woning automatisch ververst wordt. Gebeurt dit niet dan leef je in feite in de lucht die je zelf uitademt, lucht die vervuild is dus.

´´Vergelijk het met een ballon waar je na het opblazen in gaat zitten en een knoop in legt  verduidelijkt eigenaar Willem Foget van smart-ventilatie.nl uit Assen. Zijn onderneming is sinds 2014 gespecialiseerd in het installeren, onderhouden en reinigen van mechanische ventilaties-units en kanalen in woningen en kleine kantoren.

Kwaliteitsverlies
Alle woningen vanaf 1986 zijn voorzien van mechanische ventilatie. Volgens de ondernemer maken deze ventilatoren inmiddels te veel lawaai of is de capaciteit ervan niet meer voldoende. De oorzaak is slijtage en vervuiling in het systeem. Gevolg is een kwaliteitsverlies van soms meer dan 50 procent. Dat zorgt voor een binnenklimaat met ongezonde en vochtige lucht. Foget:  Ik heb al heel veel schimmel in badkamers en zelfs huiskamers gezien als het gevolg van slechte ventilatie   benadrukt hij. Juist voor mensen die er voor kiezen hun huis te laten isoleren is het belangrijk te weten dat het ventilatiesysteem optimaal moet zijn voor een goed en gezond klimaat in huis.

Minder vocht en minder stoken
Door het laten plaatsen van een energie- en geluidsarme ventilatie unit en het reinigen van de ventilatiekanalen beschikt de woning volgens de Asser ondernemer weer over een perfect ventilatiesysteem. Hierdoor komt er weer een constante stroom van droge schone lucht van buiten naar binnen.  Gevolg hiervan is minder vocht en dus minder stoken  aldus de 42-jarige Assenaar ondernemer die actief is in heel Noord-Nederland. Het bedrijf is dealer van het toonaangevende merk Itho Daalderop. Kwaliteit is dus gewaarborgd. smart-ventilatie.nl adviseert trouwens de ventilatiekanalen van huis of kantoor vijfjaarlijks te laten reinigen. Wie daar prijs op stelt krijgt automatisch van de ventilatiespecialist uit de provinciehoofdstad een seintje wanneer het zover is.

Grote voordelen
Wie kiest voor vernieuwing kan rekenen op twee grote voordelen. Foget: Al onze producten zijn geluidsarm en het energieverbruik is minimaal. Dankzij vocht- en co2 sensoren slaat het systeem bijvoorbeeld automatisch aan als het noodzakelijk is. Vergeten aan te zetten is er dus niet meer bij, lekker makkelijk bij het douchen  aldus Foget.

Zie: smart-ventilatie.nl

Tiplijn