Hebben jullie ook slechte wifi thuis? Zo los je dat op!

Hebben jullie ook slechte wifi thuis? Zo los je dat op!

Er is niets frustrerender dan een slechte internetverbinding te hebben. Tegenwoordig zijn we allemaal afhankelijk van het internet en is het belangrijk dat de verbinding sterk genoeg is. Ervaren jullie geen sterke verbinding thuis? Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat je thuis kunt genieten van een snelle en stabiele internetverbinding.

In dit artikel delen we 3 tips om snel te kunnen genieten van snelle internet verbinding. 

Verbeter de wifi-dekking

De eerste tip om het internet te verbeteren is om er voor te zorgen dat overal binnenshuis een goede internet dekking is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van een wifi-versterker of een mesh-netwerk. Een wifi-versterker versterkt het signaal van je router. Hierdoor krijg je in het hele huis een betere verbinding. Een mesh-netwerk bestaat uit meerdere wifi-punten die met elkaar verbonden zijn en ervoor zorgen dat je overal in huis een goede wifi-verbinding hebt.

Een andere optie is om te kiezen voor een internet en tv pakket van Youfone Internet & TV. Youfone biedt betrouwbare en snelle internetverbindingen, waardoor je geen last meer zult hebben van slechte wifi thuis. Daarnaast kun je bij Youfone ook terecht voor televisie en je telefoon, waardoor je alles in één keer kunt regelen.

Upgrade naar glasvezel

Naast het plaatsen van wifi versterkers kun je ook kiezen voor glasvezel. Glasvezel internet maakt gebruik van dunne glasvezelkabels om data te verzenden en ontvangen. Dit zorgt voor een veel snellere en stabielere verbinding dan traditioneel internet. Echter, glasvezel moet geplaatst worden door de gemeente in de straat. Glasvezel Assen is al erg populair, maar bekijk of ook jullie toegang hebben tot dit net. Door te kiezen voor glasvezel kun je profiteren van een razendsnelle verbinding.

Glasvezel internet biedt downloadsnelheden tot wel 1 Gbps, waardoor je moeiteloos kunt streamen, gamen en werken zonder haperingen of vertragingen. Daarnaast is glasvezel internet ook veel betrouwbaarder dan normaal internet, omdat de verbinding minder gevoelig is voor storingen en interferentie.

Optimaliseer je netwerkinstellingen

Naast het verbeteren van de wifi-dekking en het upgraden naar glasvezel internet, zijn er nog meer manieren om je wifi-verbinding te optimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld je netwerkinstellingen controleren en aanpassen, zoals het kanaal waarop je wifi-netwerk uitzendt. Je kunt bijvoorbeeld een minder druk bezet kanaal gebruiken om storingen en interferentie te verminderen. Dit zal zorgen voor een betere verbinding.

Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je router up-to-date is en dat je de nieuwste firmware hebt geïnstalleerd. Dit kan er ook voor zorgen dat je router optimaal presteert en dat je profiteert van de nieuwste beveiligingsupdates en verbeteringen.

Tiplijn