Op welke manieren kan je je bedrijf promoten?

Op welke manieren kan je je bedrijf promoten?

Promoten, promoten en nog eens promoten. Een goede marketeer is met niks anders bezig. Maar, hoe kun jij nou je eigen bedrijf promoten? Zelfs als je weinig tot geen kennis van marketing hebt, zijn hier voldoende mogelijkheden voor.

Wil je je bedrijf promoten? Dan hoef je hier dus niet altijd een duur marketingbedrijf voor in te schakelen. Zo’n bedrijf kan je absoluut verder helpen, maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Feit is dat je namelijk op meerdere goedkope manieren je bedrijf kunt promoten.

Geef relatiegeschenken weg

Eén van de beste manieren om je bedrijf te promoten, is door relatiegeschenken weg te geven. Dit zijn kleine en goedkope producten, maar het zijn tegelijkertijd ook praktische producten. De producten die je weggeeft, zijn door de ontvanger goed te gebruiken.

Daarbij is het dus wel zaak om je logo of bedrijfsnaam op de relatiegeschenken te laten bedrukken. Als je dat doet, voer je op een slimme manier marketing. Kies je bijvoorbeeld voor bic aanstekers bedrukken? Deze aanstekers worden door veel mensen gebruikt, waarbij zij elke keer jouw bedrijfsnaam op de aansteker zien staan. Dat is precies wat je wilt.

Bijkomend voordeel is dat je uit de nodige relatiegeschenken kunt kiezen. Passen aanstekers bijvoorbeeld niet bij je bedrijf? Dan kun je ook een pen laten bedrukken. Een pen wordt door iedereen gebruikt, waardoor dit een geweldig promotioneel product is.

Richt ook je pijlen online marketing

Met offline marketing kom je een heel eind. Door de juiste relatiegeschenken aan de juiste personen te geven, werk je slim aan de naamsbekendheid van je eigen onderneming. Daarbij is het ook aan te raden om offline marketing te combineren met online marketing.

Op het digitale vlak kun je echt alle kanten op. Je kunt serieus met je eigen website aan de slag gaan, terwijl je ook met bijvoorbeeld social media aan de slag gaat. Via het internet kun je in ieder geval miljoenen mensen bereiken. Maar, met alleen online marketing ga je er niet komen. Zorg altijd voor een combinatie van offline en online marketing. Voor online marketing is het mogelijk wel verstandig om een goed marketing bureau in te schakelen.

Zoek de juiste mensen op

Wat erg belangrijk is, is om de juiste mensen op te zoeken. Zo is het van belang dat je aan de juiste mensen je relatiegeschenken geeft. Maar hoe vind je nou de juiste mensen? Dit doe je bijvoorbeeld door naar een beurs, congres of evenement toe te gaan. Kies voor een event dat bij je bedrijf past, waardoor je op voorhand al zeker weet dat hier de juiste mensen op afkomen. Dat biedt voor jou veel mogelijkheden om je bedrijf op de juiste manier te promoten.

Tiplijn