Zaterdag 11 juni opent Eat Japan in de Rolderstraat weer haar deuren

Zaterdag 11 juni opent Eat Japan in de Rolderstraat weer haar deuren

Op donderdagochtend 28 april legde een brand in de Rolderstraat restaurant Klein Paramaribo in de as. De brand veroorzaakte ook veel schade bij de buren.

Zo had restaurant Eat Japan veel rookschade en was de schade helaas erger dan op het eerste gezicht leek.

Veel rookschade
Alles was zwartgeblakerd en alles zat onder het roet. Alle voorraad, rijstpannen, keukenmateriaal en meubilair moest helaas weggegooid worden. Zelfs het plafond werd afgekeurd en weggegooid. Gelukkig was de keuken zelf nog wel te redden. Hier was alleen veel rookschade.

Op dit moment is het restaurant druk bezig met het schoonmaken en de herstelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden kosten meer tijd dan gedacht. Een professioneel schoonmaakteam maakt alles schoon. Alles wat niet meer te redden is, wordt vervangen. Zo wordt het plafond gemonteerd en de gehele pui hersteld en geschilderd.

Helaas duurt het allemaal wat langer dan verwacht door leveringsproblemen van het plafond en door de enorme drukte bij bouwbedrijven.

Slapeloze nachten
De eigenaren van Eat Japan zijn opgelucht dat ze weer open kunnen en beseffen dat ze meer geluk hebben dan de buren: ‘Wij hebben heel veel geluk gehad dat wij in ieder geval weer open kunnen. Het heeft veel slapeloze nachten gekost, maar wij blijven positief. Ook dankzij onze klanten. We hebben heel veel lieve berichten van onze klanten gehad. Iedereen leefde met ons mee. Daar zijn we zeer dankbaar voor. Wij kunnen niet wachten om weer van start te gaan.’

De heropening staat gepland voor zaterdag 11 juni. Uiteraard met een feestelijke heropeningsactie.