Wat is er vandaag in Assen te doen?

Wat is er vandaag in Assen te doen?

De zon laat zich vandaag niet heel veel zien, maar het wordt vandaag wel een lekker temperatuurtje van rond de 25 graden in Assen. Ook zijn er in Assen weer diverse activiteiten te doen.

Bekijk hier wat er in Assen onder andere te doen is:

Open Dutch Showcorps Championships voor de 20e keer in Assen
Vandaag worden voor de twintigste maal de Open Dutch Showcorps Championships  (ODSC) in Assen gehouden. Dit mega evenement voor showkorpsen werd de afgelopen negentien jaren met groot succes georganiseerd in Assen.

Doordat dit jaar het jaar na het Wereld Muziek Concours is, is de belangstelling om deel te nemen als showband niet zo groot. Veel korpsen hebben te maken met doorstroming van leden of moeten bouwen aan een nieuwe show. Toch hebben 10 showbands uit geheel Nederland hebben zich ingeschreven. Daarmee kan het ODSC als topevenement in de Nederlandse showbandwereld doorgaan en Assen vandaag voor één dag weer Showband stad van Nederland zijn.

Meer informatie: www.assenstad.nl/assen/2445-open-dutch-showcorps-championships-voor-de-20e-keer-in-assen

Overcingeltunnel en Stadsboulevard gaan vandaag open
Vandaag gaan rond 17:30 uur de Overcingeltunnel en Stadsboulevard-Zuid open voor het verkeer. Vanmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur is de tunnel open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. Rond 16.00 uur zal wethouder Harmke Vlieg de officiële opening verrichten. Op deze middag is de tunnel alleen via de noordkant (ter hoogte van de Hendrik de Ruiterstraat) toegankelijk.

Meer informatie: www.assenstad.nl/assen/2536-overcingeltunnel-en-stadsboulevard-op-9-juni-open

Proeverij & Signeersessie Joke Boon: Koken met Kleur
Kookboekenschrijver en receptontwikkelaar Joke Boon presenteert vanmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur haar nieuwste kookboek Koken met kleur bij Van der Velde boeken. In het boek vind je informatie over kleurrijk eten én recepten voor gerechten in alle kleuren van de regenboog. Deze middag kun je dit boek laten signeren en de hapjes proeven.

Meer informatie: www.assenstad.nl/assen/2507-proeverij-signeersessie-joke-boon-koken-met-kleur

Levensechte Dino in Assen bij release Jurassic World: Fallen Kingdom
Bioscoop DNK transformeert Assen vandaag in een prehistorische wereld. In het kader van de première van de blockbuster Jurassic World: Fallen Kingdom  loopt er op deze dag namelijk een levensechte dino door de stad.

Als kick-off van de Jurassic World: Fallen Kingdom  première in de bioscoop van DNK verschijnt Rexie, een levensechte dino, vandaag meerdere momenten in het centrum van Assen. Ook in de bioscoop zelf maakt Rexie zijn opwachting.

Benieuwd waar je Rexie kunt aantreffen? Zie meer voor meer informatie www.assenstad.nl/assen/2577-levensechte-dino-in-assen-bij-release-jurassic-world-fallen-kingdom

Weekmarkt
In het centrum van Assen is vandaag weer de weekmarkt. Geniet van het heerlijke aanbod van producten op de Nieuwe Huizen en de Brinkstraat.

Erik Smit
Tiplijn