hier afbeelding Afgelopen dierendag is er met een drone gevlogen boven de openings handelingen van hond mannes bij stationsplein in Assen.

. Iedereen heeft kunnen aanschouwen dat er een mooi kunstwerk werd geopend, maar er werd met een drone gevlogen boven de activiteiten. De gemeente en verkeersregelaars en alle bezoekers hebben dit kunnen waarnemen. De piloot van de drone, leerkracht van Vincent van Gogh melde dat hij wist wat hij deed en dat hij mocht vliegen boven deze actitieiten. Omstanders hebben hem gewezen op de feiten dat dit niet mocht en hij wilde snel het terrein verlaten. De gemeente Assen die het feest heeft georganiseerd was op de hoogte van het feit dat er gefilmd zal worden door de leraar van de school. Vincent van Gogh erkend vliegen.
De school bevestigd dat er is gevlogen en had hiervoor geen vergunning aangevraagd en vind dat zij dit mogen doen. Op vragen of de Piloot van de drone zijn papieren in orde heeft wil de school niet reageren. Gemeente Assen.
De gemeente Assen was op de hoogte van het feit dat er gefilmd werd en heeft niet adukwaat opgetreden bij deze opening, er was geen toezicht houders aanwezig behalve verkeersregelaars. De gemeente heeft de leraar zijn werk laten uitvoeren zonder dat er een vergunning was en men op de hoogte is van de wet en regelgeving bij vliegen binnen de bebouwde kom beroeps halve. Vervolgens heeft de gemeente Assen geen melding gemaakt bij de overheid op het overtreden van de regels door de leraar van de school en het in gevaarbrengen van personen die aanwezig waren bij het openings evenement. Wet en regelgeving is overduidelijk
De wet en regelgeving is overduidelijk en staat voldoende omschreven bij ministerie en belangen organisatie www.veiligvliegen.nl/regelgeving De leraar van de school filmde voor schoolse activiteiten en valt dus niet als particulier gezien. (www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone/regels-hobby-drone) maar als leraar van een school is hij beroepshalve bezig en valt onder de wet ( www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone/zakelijk-gebruik-drone)
wat zegt de politie hierover en mocht daar worden gevlogen, nee er mocht niet worden gevlogen en er moest worden gehandhaafd. (www.vraaghetdepolitie.nl/privacy/drone/mag-ik-overal-vliegen-met-mijn-drone.html) Of de politie tijd heeft om dit te kunnen doen ligt mij de betreffende politie chef. Doofpot cultuur: Op vragen aan de gemeente Assen en scholengemeenschap vincent van Gogh blijkt dat ze er liever niet over praten en interactie willen. Was toch een leuk feestje zeggen ambtenaren van de gemeente en regels kent de schoolleiding niet gaven ze aan in de feedback. Jammer dat een gemeente, school en politie dit soort gedrag en activiteiten laat gebeuren en geen beleid en interactie opdoen. Het blijkt dat er geen kwaliteit en kennis is bij gemeentelijke handhaving en overheid en dat overtreders van de wet niet worden aangesproken op hun gedrag en misdragingen en hierdoor anderen in gevaar kunnen brangen
Tiplijn