Zeus in de film

Zeus in de film "Percy Jackson and the Lightning Snatcher"

De speelfilm "Percy Jackson and the Lightning Snatcher" werd geregisseerd door Chris Columbus. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek "Percy Jackson and the Lightning Snatcher". Het boek is geschreven door Rick Riordan. De film ging in 2010 in première in de Verenigde Staten.

In de hoofdrol speelt een jonge man, die Percy Jackson heet. Geheel onverwacht komt hij erachter dat zijn vader de oude Griekse god van de zeeën en het waterelement is - Poseidon. In feite is alles wat in mythes wordt verteld over goden, titanen, monsters en helden waar. En Percy Jackson is een van de vele kinderen van deze goden. In de film komen alle belangrijke oude Griekse goden aan bod, inclusief de belangrijkste god Zeus whoiszeus.nl. Het verhaal wordt verteld vanuit de twaalfjarige Percy Jackson. Hij zit op de kostschool van Yancey. Deze kostschool is ontworpen voor tieners met problemen. Percy had hier zijn enige vriend - Grover, de jongens verdedigen zich samen tegen pestkoppen.

Op onze site staat veel nuttige informatie over Zeus. Hier vind je een enorme hoeveelheid interessante feiten over Zeus. Op de site komen spelers de belangrijkste informatie over de grote Zeus te weten.

Korte beschrijving
De hoofdpersoon van de film "Percy Jackson and the Lightning Snatcher" -Percy Jackson. Dit is een gewone tiener die bijna niets van zijn vader weet. Hij weet niet wie hij is en waar hij is. De opvoeding van de jongen werd verzorgd door zijn moeder. Zij besteedde echter niet veel tijd aan haar kind, omdat ze veel tijd op haar werk doorbracht.

Percy groeide op als een impulsieve en onstuimige tiener. Hij kon de leraren op school flink op stang jagen. Mama besluit Percy mee te nemen naar een kamp waar halfgoden worden getraind in overlevingsvaardigheden. Het kamp heet "Kamp Halfbloed". Zijn schoolvriend Grover ging met hem mee naar het kamp. Hij kon mensen aan het lachen maken. Plotseling wordt het kamp aangevallen door de Minotaurus, Percy's moeder wordt ontvoerd en hijzelf gaat naar het ziekenhuis. Hier komt hij er onverwacht achter dat hij de zoon van Poseidon is.

In het kamp ontwikkelt Percy vriendschappen met Annabeth en Luke, die de zoon van Hermes was. Nadat Percy is hersteld en de kracht heeft gevonden om weer op de been te komen, besluit hij meteen op zoek te gaan naar zijn moeder.

Percy, Annabeth en Luke ontsnappen uit het kamp. Ze besluiten op zoek te gaan naar speciale parels. Met hun hulp is het mogelijk om uit het ondergrondse koninkrijk van de God Hades te komen.

De drie vrienden verlaten het kamp en gaan op zoek naar de parels, waarmee ze uit het rijk van Hades kunnen ontsnappen. Een van de parels is echter in het bezit van Medusa Gorgon. De jongens slagen erin haar hoofd af te hakken en vinden de parel. De tweede parel werd gevonden in het Parthenon door de Hydra. Door de magische blik van Medusa Gorgon te gebruiken, bevriezen de jongens de hydra met hun blik en halen ze de tweede parel tevoorschijn. En het laatste juweel bevond zich in de Lotus Entertainment Club. Hier verkopen ze bedwelmend sap dat de jongens bedwelmt. De stem van Poseidon maakt echter Percy's zoon wakker.

Het koninkrijk van Hades zit vol met verschillende wezens: hongerige Cerberus lopen hier rond. De jongens hadden echter een schild. Luke gaf het aan hen toen ze op reis gingen.

Percy's moeder wordt teruggebracht door Persephone. Er zijn maar drie parels, en er moeten vier mensen teruggebracht worden. Uiteindelijk besluit Grover zichzelf op te offeren.

Toen de vrienden thuiskwamen, begonnen ze zich te realiseren dat Luke de ontvoerder was. Toch slaagde Percy erin te zegevieren. Met de hulp van Annabeth en zijn unieke vaardigheden slaagt hij erin om Luke te verslaan.

De film "Percy Jackson and the Lightning Snatcher" heeft een vrij brede cast: Rosario Dawson, Uma Thurman, Pierce Brosnan, Sean Bean, Catherine Keener, Steve Coogan, Erika Serra en vele anderen.

Het einde van de film
Nadat de overwinning voorbij is, besluit Percy terug te gaan naar het kamp. Sally zegt dat ze Gabe uit het huis hebben geschopt. Grover keert ook terug naar het kamp.

Het einde van de film laat zien hoe Sully Gabe uit het huis schopt. Gabe was erg jaloers, Gabe wil het bier uit de koelkast halen. Er hangt echter een slot op. Hier lag ook een briefje van Percy. Percy had een paar zinnen geschreven over dat hij de koelkast onder geen beding mocht openen. Maar Gabe besluit het briefje te negeren. Hij opent het slot en ziet dat het hoofd van Medusa erin zit. Omdat Gabe's ogen niet beschermd waren, verandert hij in steen.

Tiplijn