Te koop in Assen: karakteristiek monumentaal herenhuis met dakterras

Te koop in Assen: karakteristiek monumentaal herenhuis met dakterras

Karakteristiek monumentaal HERENHUIS aan één van de mooiste straten in ASSEN OUD ZUID. De van Rossums concludeerden het al in hun uitzending van 8 mei jongstleden: "Assen is een stad waar je nog kan ademen, de buurt oud zuid is een reden om naar Assen te verhuizen". Wanneer u deze woning komt bekijken begrijpt u in één keer waarom deze conclusie werd getrokken. U bent van harte uitgenodigd.

Rijksmonument Parkstraat 5 maakt onderdeel uit van huizen die een stedenbouwkundige eenheid vormen met gelijkende architectuur rondom het kruispunt Parkstraat - Oosterhoutstraat. De woningen zijn ontworpen in 1922 door de Haagse architect Yvo D. Havermans in een expressionistische stijl met invloeden van de Amsterdamse school. In de jaren die volgden is de woning met zorg en liefde bewoond. Wijzigingen en verbeteringen zijn met respect voor het bestaande pand doorgevoerd. Stijlkenmerken uit het begin van de vorige eeuw zijn behouden gebleven. Zo wordt de woning gesierd door hoge plafonds, een statige entree, brede goten, paneeldeuren en ramen met origineel glas. Tegelijkertijd voldoet de indeling aan de hedendaagse normen. Zo beschikt Parkstraat 5 over een ruime lichte woonkamer, een woonkeuken met voldoende ruimte voor een eettafel, bijkeuken, een extra ruimte op de begane grond die dienst kan doen als speelhoek, thuiswerkplek of TV kamer, zeven slaapkamers, badkamer op de eerste verdieping en een prachtige -voor stadse begrippen- ruime tuin waarin veel privacy wordt ervaren.

De locatie had niet beter gekund. Binnen enkele minuten wandelt u in het Asserbos. Zin om te winkelen of om lekker uit eten te gaan? U bent zo in de binnenstad van Assen. Dankzij het parkeervergunningensysteem is altijd een parkeerplek te vinden. Diverse uitvalswegen, waaronder de snelwegen naar Zwolle of Groningen, zijn snel te bereiken. Bovendien liggen het NS station en het ziekenhuis op loopafstand.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond: entree, hal met toiletruimte en toegang tot de keuken en woonkamer. De royale living, voorzien van echte parketvloer, is heerlijk licht dankzij de vele ramen, de erker en de openslaande deur richting de tuin. De woonkeuken is voorzien van een nette keukenopstelling met inbouwapparatuur, greeploze bovenkastjes, hardstenen werkblad en een kelder. Vanuit deze ruimte heeft u toegang tot de achtergelegen inpandige berging.

Eerste verdieping: overloop toegang tot de drie slaapkamers, waarvan één toegang heeft tot het dakterras. De complete badkamer is voorzien van een douchehoek, badkamermeubel met dubbele wastafel, ligbad en tweede toilet.

Tweede verdieping: overloop met bergkast en toegang tot nog eens vier slaapkamers.

Derde verdieping: zolder met een zee aan bergruimte.

De beschut gelegen achtertuin is voorzien van twee terrassen waarbij het terras direct aan de achtergevel mediterraanse sferen oproept dankzij het natuurlijke zonnescherm. Op elke moment van de dag is een plek in de zon of in de schaduw te vinden.

Goed om te weten:

- Buitenzijde in 2018 geschilderd;
- Verwarming door middel van Remeha HR CV ketel uit 2018;
- Parkeren middels vergunningensysteem ¬ 50,- per jaar.

Houdt u van ruimte, rust en sfeer en bent u op zoek naar een karakteristieke woning op één van de mooiste plekken van Assen? Maak dan een afspraak met de makelaar en ervaar zelf het woongenot van deze gerieflijke gezinswoning.

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
Onze meetinstructie is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerk: doorstroomwoning

Zie: www.funda.nl/koop/assen/huis-42435681-parkstraat-5

Tiplijn