Te koop in Assen: helft van dubbel woonhuis langs de vaart

Te koop in Assen: helft van dubbel woonhuis langs de vaart

Op een toplocatie aan de Vaart gelegen karakteristieke helft van een dubbel woonhuis met voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Het stijlvolle pand beschikt over een royaal woongedeelte met een sfeervolle woonkamer en-suite, vijf ruime slaapkamers en een moderne badkamer. Met een totaal woonoppervlakte van maar liefst 343 m² kunnen wij hier met recht spreken van een herenhuis. Door het ruime souterrain is het wonen & werken hier ook prettig te combineren. De afgelopen jaren is er met zorg gewoond en is deze woning goed onderhouden met aandacht en liefde voor de authentieke details.

Het betreft een monumentaal pand met allure, gebouwd in 1845 met een fraai uitzicht op het vaarwater van de Vaart. Door de gunstige ligging is het stadscentrum van Assen op loopafstand, net zoals het geliefde Asserbos. De uitvalswegen A28 en Europaweg liggen ook op korte afstand.

INDELING
Vanaf de voorzijde is met een statige trap een fraai bordes te bereiken, dat door middel van openslaande deuren toegang geeft tot de vestibule. Voorts de hal met marmeren vloer die doorloop geeft tot zowel de keuken als de woonkamer en-suite. De woonkamer van maar liefst 47 m² heeft een hoog plafond met prachtige ornamenten en is voorzien van authentieke suitedeuren. Hierdoor ontstaan er aan de voor- en achterzijde van het huis royale kamers met vaste kasten. De dichte keuken is voorzien van een 5-pits gaskookplaat, combimagnetron, koelkast, vriezer, vaatwasser en Quooker-kraan. Vanuit de keuken is de lichte serre te bereiken met uitkijk op de tuin, een intiem en charmant plekje in de woning waar genoten kan worden van de zon. De serre geeft toegang tot de woonkamer en het balkon door middel van openslaande tuindeuren, hierdoor ontstaat er een indoor outdoor living.

Eerste verdieping: Onderweg naar de eerste verdieping is er op een bordes een separaat toilet aanwezig. Eenmaal op de eerste verdieping treft men 2 royale slaapkamers, gescheiden door middel van suitedeuren. Beide slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten. Aan de voorzijde beschikt de slaapkamer over een badkamer ensuite. De moderne badkamer heeft een toilet, dubbele wastafel, inloopdouche, balkon en witgoedaansluiting.

Tweede verdieping: Overloop met veel bergruimte door de vaste kasten en toegang tot 3 slaapkamers. Twee van de slaapkamers hebben een dakkapel en alle slaapkamers hebben een berging en wastafel.

Souterrain: Het souterrain is te bereiken vanuit de woning en heeft ook een eigen ingang aan de achterzijde/tuin. De hal vanuit de woning heeft een vaste kast en geeft doorloop naar het toilet, twee ruime vertrekken, werkruimte met kitchenette én de royale multifunctionele ruimte aan de achterzijde. Dit tuingerichte vertrek heeft veel lichtinval en geeft bijvoorbeeld plek voor een kantoor of praktijkruimte aan huis. Zoals gezegd is het souterrain ook door middel van een eigen separate ingang te betreden, die doorloop geeft aan een berging en de keuken.

BUITEN
Het gezellige balkon en de verzorgde tuin liggen op het zuiden. Door de hoogte van het balkon kan men hier in alle rust vertoeven. De tuin geeft plaats voor ± 4 voertuigen op het eigen terrein. Er is een terras aanwezig en er kunnen gemakkelijk meerdere terrassen gecreëerd worden.

* Aan de voor- en achterzijde van de woning is er heerlijk vrij zicht;
* Er is een nieuw dak in 2014 geplaatst;
* Het schilderwerk is in de afgelopen jaren goed bijgehouden;
* Met zink beklede dakkapellen;
* Kantoor of praktijk aan huis mogelijk;
* Alle voorzieningen zijn nabij gelegen.

Zie: www.funda.nl/koop/assen/huis-41302064-vaart-zz-93

Tiplijn