Te koop in Assen: Uniek woonhuis met royaal bijgebouw

Te koop in Assen: Uniek woonhuis met royaal bijgebouw

Het woonhuis is gelegen aan de rand van Assen, nabij uitvalswegen, op een royaal perceel van ruim 1400 m² met aan de achterzijde prachtig vrij uitzicht én op steenworp afstand van het Asserbos! Er is veel ruimte aanwezig door het woonoppervlak van maar liefst ca. 385 m²!! Aan de achterzijde van het perceel staat een royaal bijgebouw van ca. 63 m² (voormalige garage) met aangebouwde grote berging.

Vanwege de unieke indeling van het geheel kan er aan de volgende mogelijkheden gedacht worden:
* dubbele bewoning (met kantoor aan huis);
* samenvoegen van de woonruimte tot één geheel van maar liefst 385 m² woonoppervlakte;
* bed and breakfast (een gedeelte is jarenlang als zodanig in gebruik geweest);
* eenvoudig het geïsoleerde bijgebouw terug brengen tot royale garage met overkapping.


Op korte afstand liggen alle centrumvoorzieningen, het NS station, uitvalswegen en natuurgebieden.

Het huidige woonhuis heeft de volgende globale indeling:
* het hoofdverblijf (ca. 135 m²) is gesitueerd op de begane grond van het achterhuis: royaal leefgedeelte, kantoorruimte, bijkeuken, slaapkamer en badkamer;
* bed & breakfast (ca. 115 m²) op de eerste verdieping aan de achterzijde van de woning met een gezamenlijke woonkamer;
* twee separate woongedeelten (ca. 115 m² totaal) aan de voorzijde van het woonhuis met beide een eigen ingang en tevens vanuit binnen te bereiken.


INDELING WOONHUIS
Begane grond: entree/hal, "het achterhuis", royale woonkamer met een open keuken voorzien van vloerverwarming. In de woonkamer valt veel daglicht door de grote raampartijen en de twee openslaande tuindeuren. De tuindeuren geven een fraaie verbinding tot de achtertuin wat een prachtig uitzicht geeft aan de achterzijde. De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een 4-pitskookplaat, afzuigkap, koelkast en oven.
Vanuit de hal te bereiken: praktische kantoorruimte en hal/bijkeuken voorzien van witgoedaansluiting, royale slaapkamer met grote vide en een badkamer met douchecabine, ligbad en wastafelmeubel.

Eerste verdieping: deze verdieping is op dit moment ingericht als bed & breakfast;
overloop, toilet, twee bed & breakfast kamers, gezamenlijke sfeervolle woonkamer met eenvoudig keukenblok en een badkamer met douchecabine en sauna. Boven de sfeervolle woonkamer, op de tweede verdieping, bevindt zich nog een ruimte met een overloop met eenvoudig keukenblok, separaat toilet en een slaapkamer.

SEPARATE WOONGEDEELTEN
Aan de voorzijde van het geheel zijn twee separate woongedeelten gerealiseerd. Deze woongedeelten hebben allebei een eigen ingang, zijn tevens van binnenuit te bereiken en ook met elkaar verbonden:

Indeling beneden: entree/ hal, nette badkamer voorzien van een douchecabine, wastafelmeubel en toilet, keuken voorzien van kookplaat, afzuigkap en combi-oven, lichte woonkamer aan de voorzijde, slaapkamer en doorloop naar kamer. Vanuit de entree/ hal doorloop naar de bijkeuken van het achterhuis.
Indeling verdieping: entree/hal, trapopgang, overloop, knusse woonkamer met open keuken voorzien van een 4-pitsgaskookplaat en afzuigkap, badkamer met douchecabine, wastafel, toilet en witgoedaansluiting, slaapkamer, een vliering welke te bereiken is vanuit de gang. Dit appartement geeft doorloop naar de badkamer van de bed&breakfast.

INDELING BIJGEBOUW
Een royaal volledig geïsoleerd en verwarmde ruimte welke voorzien is van koud en warm water alsmede riolering. Op dit moment ingericht als verblijfsruimte. Tevens heeft het bijgebouw een royale aangebouwde berging. Het bijgebouw kan eenvoudig weer naar originele staat teruggebracht worden: een royale garage met overkapping.

BUITEN
Het geheel staat op een mooi royaal perceel van ruim 1400 m², met aan de achterzijde prachtig vrij uitzicht. Er is voldoende ruimte voor parkeergelegenheid. De tuin is keurig netjes aangelegd. Aan de achterzijde van het perceel is een knusse zitkuil gerealiseerd waar men optimaal kan genieten met een vuurkorf van een mooie zonsondergang. Voor de ieder jaar terugkerende ooievaar staat er een mooi ooievaarsnest.

Zoals gezegd zijn er door de omvang van dit unieke object vele combinaties van gebruik mogelijk: een groot woonhuis, kantoor/ praktijk aan huis, samen maar tóch afzonderlijk wonen met ouders/ kinderen of bed & breakfast zoals al jarenlang in gebruik is geweest. In deze huidige tijd wordt er veel thuis gewerkt; uiteraard is hier voldoende ruimte om een fijne rustige werkplek te creëren.

Zie: https://www.funda.nl/koop/assen/huis-41239643-beilerstraat-90/.

Tiplijn