Te koop in Assen: Monumentaal herenhuis met sfeervolle besloten stadstuin

Te koop in Assen: Monumentaal herenhuis met sfeervolle besloten stadstuin

Dit statige en monumentale Herenhuis uit het jaar 1885 met sfeervolle besloten stadstuin en berging, ligt op een prachtige centraal gelegen locatie.

Het huis heeft mooie authentieke elementen, aan de buitenkant, maar ook vooral van binnen. De prachtige authentieke elementen zoals onder andere ornamenten, deuren, trap, schouwen, glas-in-lood en hoge plafonds geven het huis een bijzondere uitstraling. Het huis staat op de gemeentelijke monumentenlijst.
Het geheel is keurig onderhouden en technisch verkeert de woning ook in goede staat. Deze woning is niet alleen qua ligging bijzonder, maar ook de allure die dit huis uitstraalt maakt het een uniek object!

INDELING:
Begane grond: Entree/Hal met marmeren vloer, toiletruimte (wandcloset) en vervolgens toegang tot diverse woonvertrekken. Straatgerichte woonkamer met werkelijk een fantastische originele schouw en grote raampartijen. Ruime en gezellige woonkeuken die is voorzien van alle gebruikelijke inbouwapparatuur. Via dubbele tuindeuren kan men de besloten stadstuin betreden (ca. 60 m2). Verder vinden we in de woonkeuken nog de meterkast en de toegang naar de kelder (stahoogte en ca. 9 m2).

1e Verdieping: Overloop met toegang tot 3 slaapkamers, waarvan 1 ook een prachtige authentieke schouw heeft. Badkamer met groot ligbad, separate douche, wastafel en 2e toilet. Vaste trap naar 2e verdieping.
2e Verdieping: Overloop met veel bergruimte, dakramen en plaats voor de wasmachine en droger. Ruimte voor warmte terugwin installatie (2016). 4e Slaapkamer met 4 dakramen en veel bergruimte. CV-ruimte met Nefit HR ketel (2014).

Bijzonderheden:
-Woning is keurig onderhouden.
-Parkeren kan niet voor de deur, maar wél om de hoek in een overdekte parkeergarage.
-Woning is voorzien van een warmte terugwin installatie.
-Karakter absoluut bewaard gebleven in dit unieke woonhuis!

Zie: https://www.funda.nl/koop/assen/huis-41270670-collardslaan-4/.

Tiplijn