Te koop in Assen: Rijks monumentaal pand met acht slaapkamers

Te koop in Assen: Rijks monumentaal pand met acht slaapkamers

Dit Rijks monumentale pand heeft alles in zich om heerlijk te bewonen met een (groot) gezin. Rustig wonen in de binnenstad van Assen met om u heen een fraai park (De Gouverneurstuin) en de statige en stijlvolle woonomgeving van de oude binnenstad.

Om de hoek bevindt zich het Drents Museum en de gezellige binnenstad. De Torenlaan is centraal gelegen in het Erfgoed Kwartier in het centrum van Assen. Alles binnen handbereik; u kunt direct vanuit dit fraaie herenhuis de binnenstad in wandelen om te winkelen. Er zijn diverse scholen in de directe omgeving. Het geliefde Asserbos is om de hoek gelegen. Zowel de Stadsschouwburg in theater de Nieuwe Kolk alsmede het station-NS bevinden zich op enkele minuten wandelen verwijderd. Kortom een ideale woonomgeving.

U kunt goed parkeren in de straat. De huidige bewoners hebben een abonnement in een aan de overzijde gelegen parkeergarage. De door groen omsloten ruime stadstuin heeft blijvend vrij uitzicht en veel privacy.

Het markante herenhuis heeft grandeur en klasse maar ook modern comfort en intieme charme. Karakteristieke elementen zoals een trappenhuis, suitedeuren, oude schouwen en hoge plafonds (circa 4 meter) combineren op doordachte wijze met een luxe en rijk uitgeruste moderne keuken (20 m) en een strakke  moderne badkamer. Het royale huis is ideaal voor een gezin ofschoon het al decennia door twee personen wordt bewoond.

De intieme living met de sfeer verhogende houthaard is het kloppende hart van het huis. U kijkt weids weg richting het overvloedige groen van De Gouverneurstuin. De seizoenen ziet u als een schilderij door uw woonkamerraam voorbij trekken. Door de hoge plafonds en dito raampartijen is het herenhuis plezierig licht.

Het centrale trappenhuis verbindt alle verdiepingen. Alle slaapkamers (8) op de eerste en tweede etage hebben iets bijzonders. Enkele kijken prachtig uit over het park, anderen hebben fraaie raampartijen en uiterst royale maatvoering.

Op de 1e etage bevindt zich een moderne badkamer voorzien van ligbad, separate douche, dubbel wastafelmeubel en toilet. Tevens is hier een balkonkamer met uitzicht op de Torenlaan en de Brink gesitueerd.

De 2e etage heeft een eigen sanitaire ruimte met toilet en wastafel (eenvoudig kan hier een extra badkamer worden gerealiseerd). De slaap-/hobbyvertrekken op deze verdieping hebben weliswaar lagere plafonds maar zijn eveneens charmant en plezierig.

Aan de zijzijde van de woning bevindt zich een royale (inpandige) berging.

Vanwege de fraaie architectuur en de ligging in het centrum van Assen dat als beschermd stadsgezicht geldt, heeft het herenhuis de status van Rijksmonument. Hierdoor heeft u als eigenaar voordelen in de vorm van subsidies voor diverse onderhoudskosten.

Voor een goed inzicht in de maatvoering en de indeling van het herenhuis verwijzen wij u naar de bijgeleverde plattegronden. Daar de mogelijkheden van dit markante pand zich niet goed laten vangen in woorden, bevelen wij u van harte een bezichtiging aan om de uiterst plezierige sfeer te proeven.

Bijzonderheden:
- Prachtige centrale ligging!
- Lommerrijk en stads;
- Grandeur en stijl samen met modern comfort;
- Schitterende lichtinval;
- Royaal maar ook sfeervol en intiem;
- Station-NS op 7 minuten wandelen;
- Moderne luxe keuken (2014) en badkamer (2017);
- CV gas combi ketel Nefit HR70 + (2013).

Zie: https://www.funda.nl/koop/assen/huis-40330934-torenlaan-11/.

Tiplijn