Te koop in Assen: gemoderniseerd vrijstaand rietgedekte woonboerderij

Te koop in Assen: gemoderniseerd vrijstaand rietgedekte woonboerderij

Aan de rand van Assen gelegen in de buurtschap Rhee staat deze fantastische gemoderniseerde vrijstaande en riet gedekte woonboerderij. Wanneer men de oprit op komt rijden heb je direct door dat je op iets bijzonders afrijdt.

Links en rechts wordt men direct verwend met een werkelijk prachtige aangelegde tuinen. De woning zelf is tevens een bezienswaardigheid op zich. In de woonkamer kan men nog aan de oude gebinten zien dat het hier om een rijk historische woning gaat. Door de jaren heen is de woning technisch verbeterd en gemoderniseerd. Zo zijn er bijvoorbeeld in 2014 fraaie kunststof kozijnen geplaatst met HR++ glas. In 2003 is er een royale dubbele garage geplaatst met vliering en elektrische deuren. Recent (2019) is de indeling van de woning flink verbeterd. Zo is de badkamer op de begane grond vergroot en vernieuwd en is er op de verdieping een extra slaapkamer gerealiseerd (nu 5 in totaal).

Vooral de paardenliefhebber kan zijn hart ophalen op dit terrein. Er staat namelijk ook een moderne paardenstal met 5 boxen, zadelkamer, solarium en een verwarmde rondpomp installatie ten behoeve van drinkwater voor de paarden (bij weersomstandigheden van bv. -20C) en is het dak geïsoleerd. Aansluitend is er buiten een verlichte en gedraineerde paardenbak. De woning wordt tevens aangeboden inclusief een professionele paardentrailer van Böckmann.

De woning heeft een totaal van 29.190m² eigen gronden.

Indeling

Begane Grond
Entree/Hal met meterkast (8 groepen en krachtstroom). Vanuit de hal kan men kiezen rechtsaf te gaan naar het woongedeelte of links naar het slaap- en badkamer gedeelte. Het woongedeelte bestaat uit een ruime half open keuken (ca. 2007) met de gebruikelijk inbouwapparatuur (o.a. dubbele oven, combimagnetron, vaatwasser en keramische kookplaat). Aansluitend betreedt men de gezellige en vooral lichte eetkamer. In deze ruimte is ook een extra houtkachel geplaatst en kan men via openslaande tuindeuren naar buiten. De woonkamer is met veel zorg ingedeeld en tevens voorzien van een houtkachel. 2 Slaapkamers van ca. 12m² en 13m² met daarnaast een toiletruimte en de badkamer. De zeer royale en moderne badkamer (2019) heeft een ligbad, badmeubel, 2e toilet en een inloopdouche alsmede vloerverwarming.

Tuin en overige gronden
Ligt rondom de woning en is ruim van opzet en fraai aangelegd. De oprit verdeeld de tuin op een speelse manier en is af te sluiten door een elektrische poort. Langs de A28 ligt nog een ruime uitloopweide voor paarden, waarvan de omheining in juli 2017 nieuw aangelegd is en voorzien van hoge  stroom/professionele stroomkast. De vrijstaande dubbele garage biedt ook met gemak plaats voor een caravan/paardentrailer/meerdere auto s.

Verdieping
Overloop met vide. Toegang tot 3 slaapkamers van respectievelijk ca. 2m², 9m² en 17m².

Bijzonderheden
- De woning wordt aangeboden inclusief een professionele paardentrailer van Böckmann
- Prachtig gemoderniseerd vrijstaand woonhuis
- Ook een compleet woonprogramma op de begane grond!
- 5 Slaapkamers
- Fraai aangelegde tuinen en keurig onderhouden
- Zeer geschikt voor wonen en werken aan huis
- Aanvaarding in overleg

Toelichting meting gebruiksoppervlakte Onze meetinstructie is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerk: Exclusief wonen, Landelijk wonen, Gelijkvloers wonen

Zie: www.funda.nl/koop/rhee/huis-40260006-messchenweg-4

Tiplijn