Te koop in Assen: karakteristiek woonhuis midden in centrum

Te koop in Assen: karakteristiek woonhuis midden in centrum

Bent u op zoek naar een karakteristiek WOONHUIS in het centrum van Assen? Laat u dan verrassen door dit prachtige monumentale pand uit 1833. Het pand is op diverse punten gemoderniseerd en had oorspronkelijk de functie van een school.

De woning is gelegen in de zeer geliefde buurt Oud-zuid en maakt deel uit van het beschermde stadsgezicht van Assen. Het geheel is gelegen op een kavel van maar liefst 589m2 eigen grond en beschikt over vijf slaapkamers, 2 badkamers en een ruime garage. Mede door de goed bewaarde authentieke elementen is dit royale woonhuis bijzonder sfeervol.

De woning ligt op loopafstand van het centrum van Assen en het Asserbos, waar u heerlijk kunt wandelen en nabij diverse voorzieningen waaronder winkels, scholen en sportvoorzieningen. Het openbaar vervoer, het NS-station en uitvalswegen zijn tevens nabij gelegen.

BEGANE GROND:
Entree in ruime hal met marmeren vloer, toilet en garderobenis. Vanuit de hal kunt u de woonkamer, een slaapkamer en de woonkeuken bereiken. De sfeervolle woonkamer (ca. 51m2), met hoog plafond, beschikt over ingebouwde kasten, een visgraat eiken vloer en een sfeervolle houtkachel (2020). Door de vele ramen heeft de woonkamer veel lichtinval. De slaapkamer (ca. 16m2) op de begane grond beschikt over een badkamer (ca. 7m2) en-suite, deze is voorzien van een toilet, inloopdouche, bad, wastafel en vloerverwarming. Zowel de woonkamer als de slaapkamer bieden beide toegang tot de zonnige achtertuin. De deels in 2005 uitgebouwde woonkeuken (ca. 23m2) is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een oven, combi-magnetron, koel-vriescombinatie, vaatwasser, afzuigkap en inductiekookplaat. De royale bijkeuken (ca 13m2) met witgoed-aansluiting biedt toegang tot de aangebouwde garage (ca. 36m2), voorzien van water, krachtstroom en elektra, en patio.

EERSTE VERDIEPING:
De ruime overloop, met inbouwkasten, biedt toegang tot vier slaapkamers (ca. 11m2, ca. 12m2, ca. 14m2 en ca. 17m2) en de badkamer (ca. 4m2). De badkamer is voorzien van een Velux dakraam en van een toilet, wastafel en inloopdouche. In 2014 is de gehele bovenverdieping opnieuw ingericht, voorzien van geluidswerende beglazing en geïsoleerd.

TUIN:
De royale zonnige tuin is gesitueerd op het zuiden. De tuin heeft diverse terrassen, een buitenkeuken en in de achtertuin staat een vrijstaand houten berging (ca. 13m2) met carport. De oprit aan de zijkant van de woning beschikt over een elektronisch hek die de mogelijkheid biedt om op afgesloten terrein te parkeren.

STERKE PUNTEN EN BIJZONDERHEDEN:
- Bouwtechnisch rapport aanwezig;
- Beschermd stadsgezicht en monumentaal pand uit 1833;
- Gelegen in het centrum van Assen;
- Schilderwerk kozijnen, ramen en deuren in 2019 uitgevoerd;
- Afgesloten parkeergelegenheid d.m.v. elektronisch hek;
- Vergunning aanwezig voor het plaatsen van zonnepanelen op het platte dak;
- Nabij diverse voorzieningen zoals scholen, sportverenigingen en Asserbos.

Zie: funda.nl/koop/assen/huis-41028317-beilerstraat-2

Tiplijn